2011. október 11. 19:36.

raros Október 11-én átadták az első újjáépített Ipoly-hidat Magyarország és Szlovákia határterületén, a Nógrád megyei Nógrádszakál-Ráróspuszta és a szlovákiai Rárós között. A híd nem csak egy alkotás, hanem a két ország kapcsolatának kifejezője is – mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az ünnepségen.

A két kormány még 2005-ben állapodott meg arról, hogy újjáépítik a hidat.

Érsek Árpád, a Szlovák Köztársaság Közlekedésügyi, Építésügyi és Regionális Fejlesztési Minisztériumának államtitkára elmondta, hogy a Ráróspuszta-Rárós híd mellett még két új híd van készülőben, amik részben pótolják a korábbi átkelőket, ugyanis anno 47 híd vezetett át a magyar-szlovák határfolyón.

A két ország közlekedési kapcsolata mindig is kitűnő volt, és a jövőben nagy fejlődés elé néz.

Az új híd monolit vasbeton szerkezetű, háromnyílású, dongaboltozatú, 73,4 méter hosszú, 15 méter széles, és 80 tonnát bír el. A közúti forgalom mellett a gyalogosokra és a biciklisekre is gondoltak, ugyanis járdát és kerékpárutat is építettek a hídra.

A következő elkészülő híd a Szécsény-Pösténypuszta és Pető közötti Ipoly-híd lesz, amit várhatóan november közepén adnak át.

A következő híreink is érdekelhetik:
Festik a volt Lágymányosi hidat

Festik a volt Lágymányosi hidat

2011. szeptember 1. 20:21.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2467 w=320 h=90 float=left]A japán kormány turistacsalogató kampányba kezdett és 10.000 szerencsésnek ingyen repülőjegyet ad, ezzel remélve, az ország ...