2011. szeptember 15. 8:40.

automentes_nap Európai Autómentes Napot rendeznek a főváros 17. kerületében szeptember 17-én, szombaton. Az Autómentes Nap célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedést, és felhívja az emberek figyelmét arra, hogy az autón kívül is van élet. A rendezvény idejére lezárják a rákoskeresztúri városközpontban a Ferihegyi út kétszer két sávos szakaszát.

Idén 5. alkalommal rendezi meg a kerület az Autómentes Napot, ugyanis Rákosmentén modern kertváros épül, ahol kiemelten odafigyelnek a környezettudatos életre – mondta Riz Levente, a 17. kerület polgármestere. Éppen ennek jegyében készült el az elmúlt években 11 kilométer kerékpárút, 200 kerékpártároló, 5 P+R parkoló, több mint 400 férőhellyel.

Az egész napos programra kivonul több közlekedési társaság, a rendőrség, helyi civil szervezetek és egyházak is. A gyerekeket külön programok várják.

A rendezvény ideje alatt a rákoskeresztúri városközpontban le lesz zárva a Ferihegyi út kétszer két sávos szakasza, az autósokat és a buszokat másik útra terelik, így a teljes területet a gyalogosok és biciklisek vehetik birtokba.

Az Autómentes Nap másik helyszíne a rákoshegyi vasútállomás lesz, ahol különböző MÁV járműveket lehet kipróbálni. A két helyszín között a látogatókat ingyen szállítja egy gumikerekű kisvonat, míg a kerület lakói egy Ikarus nosztalgiabusszal juthatnak be a központba.

A rendezvény idején több zenekar is fellép, este pedig a United és Tóth Gabi koncertjével zárul a nap.

A következő híreink is érdekelhetik:
Új Városközpont Rákosmentén

Új Városközpont Rákosmentén

2011. március 17. 19:37.
Critical Mass az Európai Autómentes Napon

Critical Mass az Európai Autómentes Napon

2010. szeptember 22. 8:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2280 w=320 h=80 float=left]Október 2-án teljes életnagyságban bemutatkozik a kétszintes Airbus A380-as repülőgép, ugyanis Budapestre érkezik és tiszteletét teszi ...