2011. augusztus 26. 10:29.

kislany_0 A nagyszülei jelentkeztek a szerda este Esztergom utcáján hagyott 3 éves Krisztikéért. A nagymama már haza is vihette az unokáját. Az édesanya azóta sem kereste kislányát. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indított az ügyben és keresi a gondatlan felnőtteket.

Mint már beszámoltunk róla, a 3 éves csöppséggel szerda este csöngetett be egy fiatal pár egy esztergomi házba. Azt állították, a kislányt az utcán találták, és nekik sürgősen tovább kell menniük a kórházba, mert ismerősük éppen szül. A lakók mire beszaladtak a telefonért, hogy értesítsék a rendőrséget, addigra a pár eltűnt. A kislány az út szélén ült és zokogott.

A ház lakói bevitték a gyermeket, letörölték könnyeit, megfürdették, megitatták és megpróbálták kideríteni, hogy ki ő. Közben értesítették a rendőrséget.

A kiérkező rendőrök átfésülték a környéket, hátha valaki felismeri a kislányt, de nem jártak sikerrel, így a tatabányai gyermekotthonba vitték Krisztikét, és felhívást tettek közzé.

A nagyszülők szerda délután óta keresték unokájukat, és a rendőrségtől kapott információk alapján találták meg a gyermekotthonban. A nagyszülők minden kétséget kizáróan igazolni tudták, hogy Krisztike az ő unokájuk, így hazavihették. A család otthona – ahol a nagymama és a nagypapa egy háztartásban élt lányukkal és unokájukkal – körülbelül 3 kilométerre van attól a háztól, ahol megtalálták a kicsit.

A rendőrség azóta is keresi a kislány „megtalálóit” és az édesanyját, valamint kiskorú veszélyeztetése miatt eljárást indított.

Virágné Kiss Éva gyermekpszichológus szerint annak ellenére, hogy kiskorunkból szinte alig marad emlékünk, ha hároméves korban elhagynak valakit, az egy életre szóló lenyomatként marad meg a tudatban. A bizalom és a biztonságérzet sérül, ami a párkapcsolatoknál és az érzelmi kötődéseknél problémát jelenthet.

Ha valaki gyermeket talál az utcán, akkor vigye be a legközelebbi gyermekotthonba vagy értesítse a rendőrséget – mondta dr. Radoszáv Miklós, a Fővárosi Területi Gyermekvédelmi Szolgálat szaktanácsadója.

A következő híreink is érdekelhetik:
14 éves kislányt zaklatott Alekosz

14 éves kislányt zaklatott Alekosz

2011. november 15. 13:13.
Eltűntek a 3 éves kislány szülei

Eltűntek a 3 éves kislány szülei

2011. augusztus 25. 11:29.
Kiesett egy kislány a másodikról

Kiesett egy kislány a másodikról

2011. augusztus 22. 12:43.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2180 w=320 h=80 float=left]Felborult egy autó csütörtök éjjel Budapesten, a 22. kerületben. Rendőri intézkedésre nem akart megállni a jármű, ...