2011. július 13. 16:10.

csabitas Kutatók bebizonyították, hogy az első randevún az illatunk legalább annyit számít, mint a megjelenésünk és a viselkedésünk, ugyanis ilyen szempontból olyanok vagyunk, mint az állatok. A szagingerek a nőknél fontosabbak, mint a férfiaknál, valamint a kutatásból kiderül az is, hogy szexuálisan is befolyásolnak minket az illatok.

A szagokra hagyatkoznak az állatok is a párválasztás során. Például a kutyák orrában 190 millió érzékelő sejt van, így társa szagát akkor is érzi, ha nincs a közelében.

Az emberek 30 féle illatot tudnak megkülönböztetni, köztük a legfontosabb illat-alkotóelem a feromon, a viselkedésért felelős hormon. A szaganyagok az orr nyálkahártyáján felszívódnak, az agyba jutva hormonokat termelnek, ami befolyásolja a párválasztást – mondja Dr. Haller József, biológus.

Aki parfümmel szeretné elcsábítani partnerét, az akár pórul is járhat, ugyanis ha a mesterséges anyag keveredik a természetessel, az egyeseknél vonzó és csábító illattá, míg másoknál visszataszító szaggá válhat.

Léteznek feromon tartalmú parfümök, amik a természetes illatunkat fokozzák, és mint a többi illatszert, 3.500 – 12.000 forint körül vásárolhatjuk meg, de ennél drágábbal is találkozhatunk, hiszen ki ne szeretné „uralma alá vonni az összes férfit” vagy “felizgatni a világ minden nőjét”?

A következő híreink is érdekelhetik:
16 embert öltek meg az orvosok?

16 embert öltek meg az orvosok?

2011. november 23. 9:59.
A Porsche vonzóbbá teszi a férfiakat?

A Porsche vonzóbbá teszi a férfiakat?

2011. június 22. 11:47.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1860 w=320 h=90 float=left]Európa első tesztáruháza, a Sample Central ősszel nyílik Budapesten. A kereskedelmi modell sikeresen működik a Távol-Keleten ...