Képzelje el, hogy augusztusban karácsonyi süteményt vásárol, és az kitart egészen decemberig. Ma még elég életszerűtlen a szituáció, de egy új technológia segítségével a jövőben lehetővé, sőt akár mindennapivá válhat az ételek hosszú tartósítása. Az új technológia örökfriss élelmiszereket ígér, azonban mint mindennek, ennek is megvannak a pozitív tulajdonságai és a hátulütői is egyben.
Bizinnek hívják a csodaszert, amit akár az élelmiszeripar szent gráljának is nevezhetünk. A tartósítószert már kipróbálták ételeken és biztonságosnak bizonyult, mégis képes megölni a hús, tej, tojás és hal bomlásáért felelős baktériumokat.
Első hallásra ijesztőnek tűnhet az új technológia, mégis számtalan pozitív hatása lehet, ugyanis használatával megelőzhetőek lehetnének az ételmérgezések, vagyis nem kellene tartani többet a szalmonellától, az E.colitól vagy a liszteriózis fertőzésektől.
A bizin a háztartások megtakarításához is hozzájárulna, ugyanis alkalmazásával csökkenne a kidobott élelmiszerek mennyisége.
Az új tartósítószer használata jelenleg élelmiszeretikai kérdéseket vet fel, és nincs hatással a zöldségekre valamint a gyümölcsökre.