2011. augusztus 18. 10:15.

muanyag-etel Képzelje el, hogy augusztusban karácsonyi süteményt vásárol, és az kitart egészen decemberig. Ma még elég életszerűtlen a szituáció, de egy új technológia segítségével a jövőben lehetővé, sőt akár mindennapivá válhat az ételek hosszú tartósítása. Az új technológia örökfriss élelmiszereket ígér, azonban mint mindennek, ennek is megvannak a pozitív tulajdonságai és a hátulütői is egyben.

Bizinnek hívják a csodaszert, amit akár az élelmiszeripar szent gráljának is nevezhetünk. A tartósítószert már kipróbálták ételeken és biztonságosnak bizonyult, mégis képes megölni a hús, tej, tojás és hal bomlásáért felelős baktériumokat.

Első hallásra ijesztőnek tűnhet az új technológia, mégis számtalan pozitív hatása lehet, ugyanis használatával megelőzhetőek lehetnének az ételmérgezések, vagyis nem kellene tartani többet a szalmonellától, az E.colitól vagy a liszteriózis fertőzésektől.

A bizin a háztartások megtakarításához is hozzájárulna, ugyanis alkalmazásával csökkenne a kidobott élelmiszerek mennyisége.

Az új tartósítószer használata jelenleg élelmiszeretikai kérdéseket vet fel, és nincs hatással a zöldségekre valamint a gyümölcsökre.

A következő híreink is érdekelhetik:
Az új alkotmány sok változást ígér

Az új alkotmány sok változást ígér

2011. március 10. 12:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2125 w=320 h=80 float=left]Pokoli hővel, 1000°C-on égett egy veszprémi polisztirolt gyártó üzem szerda este. A gyár teljesen kiégett, de ...