2011. június 17. 14:19.

jokai-kert A Jókai-kert rekonstrukciós munkálatai befejeződtek, és a park teljesen megújulva várja a látogatókat. A tavaly augusztusban kezdődött felújítás teljes egészében uniós forrásból, mintegy 70 millió forintból valósult meg. Jókai Mór anno, a maga korában egyedülálló ökológiai kertet hozott létre, amiben nem a divatos, hanem a honos fajokat gyűjtötte össze.

A felújítás során megújult a növényzet, rózsakertet, szőlőlugast és gyümölcsöst alakítottak ki, a szélfogó erdősávokat helyreállították, valamint új táblákat, itatókat és odúkat helyeztek ki, amiben segítséget nyújtott a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület is. A Jókai-kertet, amelynek tulajdonjogán jelenleg a minisztérium és a 12. kerület osztozik, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság vagyonkezelésébe akarják átadni. A Jókai-kertet 1975-ben kiáltották ki természetvédelmi területté, ahol utoljára 1978-ban végeztek átfogó rekonstrukciós munkálatokat.

Jókai Mór emlékét nem csak a kertben kialakított emlékszoba őrzi, hanem az egész területet átjárja a régmúlt. A parkban több rendezvényt tartanak, például legközelebb június 25-én, a felújított kert látványosságait mutatják be a közönség számára.

A következő híreink is érdekelhetik:
Látványos Fűszerkert

Legyen gyönyörű a kert, mindig!

2013. március 14. 12:39.
neo fm

Csődvédelmet kért a Neo FM

2012. június 18. 17:05.
Az év madarára lehet szavazni

Az év madarára lehet szavazni

2011. február 14. 18:59.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1683 w=320 h=80 float=left]Lassan befejeződik a szüret az ország cseresznyéskertjében, Nagykörűn. Az idei termésre nem panaszkodhatnak a termelők, bár ...