2011. május 20. 14:44.

janikovszky-iskola-bezarasa A 7. kerületi képviselő-testület pénteki ülésén a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium bezárásáról döntött. A határozat alapján az erzsébetvárosi oktatást úgy szervezik át, hogy az öt önálló intézményből négy épületben három iskola fog működni. A képviselők a döntést a gyermeklétszám csökkenésével magyarázzák.

Ezután kizárólag általános iskolai képzést nyújt majd a Baross Gábor Általános Iskola, az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola gimnáziumi, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola pedig szakiskolai és szakközépiskolai képzést biztosít. Ennek értelmében megszűnik a z Erzsébetvárosi Általános Iskola és Informatikai Szakközépiskola, a Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Vendéglátó Szakiskola, illetve a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium.

A 7. kerületi testületi ülés iskolák bezárásával kapcsolatos szavazásán a Fidesz-KDNP 11 képviselője igennel, a jobbikos, LMP-s és két független képviselő nemmel voksolt, két MSZP-s tag pedig nem vett részt.

A szülők és a támogatók együtt tiltakoztak az önkormányzat épülete előtt a Fidesz-KDNP döntése ellen. A szülők és tanárok már régóta tiltakoznak a Janikovszky bezárása ellen.

A következő híreink is érdekelhetik:
Bezárják a Sirályt

Bezárják a Sirályt

2011. május 18. 19:25.
Weinek Leonárdot is gyanúsíthatják

Weinek Leonárdot is gyanúsíthatják

2010. november 22. 9:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1490 w=320 h=80 float=left]Péntek délelőtt 11:08-kor 2,2-es erősségű földrengés rázta meg Jászberény környékét – adta hírül az MTA GGKI ...