Kiváló minőségű borokkal, a szőlőtermesztés fortélyaival és a szegedi borkultúra hagyományaival ismerkedhetnek meg mindazok, akik szeptember 14 és 18. között kilátogatnak a Dóm térre, ugyanis Bor tér néven új gasztronómiai fesztivál kezdődik Csongrád megye székhelyén. Májusban rendszeresen rendeznek borfesztivált Szegeden és a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, hogy őszre is meghirdetnek egy nagyszabású programsorozatot, ami a tavaszihoz hasonlóan a bor köré épül.
Szeptember 14 és 18. között 55 borász kiváló minőségű borait, sajtkészítő mesterek legfinomabb termékeiket és pálinkaházak legnemesebb pálinkáit kóstolhatják meg mindazok, akik ellátogatnak a szegedi Dóm térre. A fesztivál díszvendége a 2010-ben az Év Pincészete címmel büszkélkedő Pannonhalmi Apátsági Pincészet lesz.
A rendezvény célja egyrészt a kulturált borfogyasztás népszerűsítése, másrészt a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása.
A téren felállított tablókon keresztül a közönség megismerheti a szegedi borfesztiválok történetét, és egy alkalmi tárlaton megtekintheti a borkészítés hagyományos eszközeit. A pódiumbeszélgetések alkalmával többek között kiderül az is, hogy mit érdemes tudni a borok illatát meghatározó vegyületekről és milyen nehéz a borleírás. A látogatókat koncertek és misék is várják a fesztivál idején.