A magyar csapat lefőzte a fél világot és a 10. helyen végzett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron.
Széll Tamás személyében idén először vett részt magyar induló a gasztronómia olimpiájának számító főzőversenyen, a Bocuse d’Oron. 2013-ban 24 nemzet mesterszakácsa mérte össze főzőtudományát.
A budapesti, Michelin-csillagos Onyx étterem séfje és segédje, Garai Ádám 4 hónapos felkészülés után érkezett a két napos – január 29. és január 30. – Lyoni döntőre. Széll Tamásnak a Rubik-kocka adta az ihletet a versenymenü összeállításához. A fogásokat – ír marha mangalicaszalonnával, kakukkfű- és petrezselyem-jus-vel, gulyás húsos raviolival, gombával töltött répa konfitált sütőtökkel és marinált céklával, marhapofa- és ökörfarok-rillette karórépapürével és céklával, hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával, valamint rombuszhalból és homárból készült halmenü lángossal tálalva – 5 és fél óra alatt kellett elkészítenie, amit végül 27 tagú nemzetközi zsűri pontozott.
A magyar csapat óriási meglepetéssel 10. helyen végzett, pedig hiba is csúszott a főzésbe: túlmelegedett a köret. Az amatőr baki ellenére Széll olyan kulináris nagyhatalmakat előzött meg, mint Belgium, Svájc vagy Olaszország.
Az első helyen a verseny házigazdája, Franciaország végzett, a második helyezett Dánia, míg a bronzérmes Japán lett.