2013. január 31. 10:56.

A magyar csapat lefőzte a fél világot és a 10. helyen végzett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d’Oron.

Széll Tamás személyében idén először vett részt magyar induló a gasztronómia olimpiájának számító főzőversenyen, a Bocuse d’Oron. 2013-ban 24 nemzet mesterszakácsa mérte össze főzőtudományát.

A budapesti, Michelin-csillagos Onyx étterem séfje és segédje, Garai Ádám 4 hónapos felkészülés után érkezett a két napos – január 29. és január 30. – Lyoni döntőre. Széll Tamásnak a Rubik-kocka adta az ihletet a versenymenü összeállításához. A fogásokat – ír marha mangalicaszalonnával, kakukkfű- és petrezselyem-jus-vel, gulyás húsos raviolival, gombával töltött répa konfitált sütőtökkel és marinált céklával, marhapofa- és ökörfarok-rillette karórépapürével és céklával, hagymakompót hagymalekvárral és szarvasgombával, valamint rombuszhalból és homárból készült halmenü lángossal tálalva – 5 és fél óra alatt kellett elkészítenie, amit végül 27 tagú nemzetközi zsűri pontozott.

Széll Tamás

Széll Tamás, a zsonglőr-mágus: különdíjat kapott a plakát a Bocuse d'Oron

A magyar csapat óriási meglepetéssel 10. helyen végzett, pedig hiba is csúszott a főzésbe: túlmelegedett a köret. Az amatőr baki ellenére Széll olyan kulináris nagyhatalmakat előzött meg, mint Belgium, Svájc vagy Olaszország.

Az első helyen a verseny házigazdája, Franciaország végzett, a  második helyezett Dánia, míg a bronzérmes Japán lett.

A következő híreink is érdekelhetik:
cekla_1-300x227

Céklával az egészségért

2013. március 25. 6:05.
Costes étterem

A Costes lett a 2012-es év étterme

2013. február 19. 9:28.
Programajánló – 2012. január

Programajánló – 2012. január

2011. december 27. 10:47.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
torkos csütörtök

2013-ban ismét lesz Torkos Csütörtök! Január 31-én megint fél áron lakhatnak jól a torkoskodó vendégek.2006-ban a Magyar Turizmus Zrt. indította ...