2010. július 23. 14:21.

munkacsy-karoly_0 87. életévében távozott Munkácsy Károly testnevelőtanár, szobrászművész. A XXII. kerület saját halottjának tekinti a művészt, az 1995-ben a kerület díszpolgárának választott Karcsi bácsit mindenki szerette, és több százan kísérték utolsó útjára július 20-án, a budafoki temetőben.

Munkácsy Károly 1923. július 8-án született Hódmezővásárhelyen.  Az Állami Tanítóképző Intézetben szerzett diplomát, utána tanulmányait Testnevelési Szaktanítóképző majd az Állami Pedagógiai Főiskolai testnevelés szakán folytatta. 1944-ben katonának vonult, és második világháborús hadifogolyként Szovjetunióban raboskodott 1946-ig. Utána Budafokra költözött és az Árpád úti általános iskolában tanított. Két évtizedig vezette a 22. kerületi Testnevelő Munkaközösséget. Ezek mellett még hosszú éveken át vezette az atlétikai szakosztályt. Élete folyamán több díjjal és elismeréssel jutalmazták munkáját.

Nyugdíjba vonulása után életét teljes mértékben a művészetnek szentelte, és nagy álmát váltotta valóra: a szobrászat, a fafaragás magas szintű tudományát elsajátította. Műalkotásai országszerte ismertek és kedveltek.

A temetésen búcsút vett mindenki Karcsi bácsijától a kerület lakói nevében Budafok polgármestere, Szabolcs Attila, volt diákjai nevében egykori tanítványa Böcskei Péter,  a tanár úrhoz női tornára járó nők nevében Schmidtné Éva, és művésztársai nevében barátja és mestere Janzer Frigyes szobrászművész.

A rokonok, barátok, ismerősök fájó szívvel, könnyektől elcsukló hangon vettek örök búcsút a 87 éves mestertől.

A következő híreink is érdekelhetik:
Soron kívül kap milliárdokat a BKV

Soron kívül kap milliárdokat a BKV

2010. december 1. 10:14.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=241 w=100 h=240 float=left]Az évek óta elhagyatott és elhanyagolt, szemétben és gazban álló Budai Parkszínpad területén nagytakarítást folyik. Az ...