múzeum

Kiállítások az Erdős Renée Házban

2010. július 7. 6:21.

www.erdosreneehaz.hu A rákosmenti Erdős Renée Ház legújabb kiállítása  július 3-30-ig tekinthető meg. A Pozsonyi Magyar Galéria kiállítása Hommage ’a Esterhazy címmel várja az érdeklődőket. Ha pedig ellátogatunk ebbe a különleges szépségű villába, érdemes végignéznünk a Ház állandó tárlatait is.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 17. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,

Helytörténeti érdekességek Csepelen

2010. július 6. 13:04.

www.museum.hu Egy igazán érdekes, ideiglenes kiállítást tekinthetünk meg, amennyiben ellátogatunk a Csepeli Helytörténeti Múzeumba. A kiállításon Toplis Vencel és fiai, az Első Magyar Speciális Ráspoly és Reszelőgyár dolgait mutatják be.
Emellett állandó kiállításaikkal is várják az érdeklődőket: „Csepel története a kezdetektől napjainkig” és „Csepel régészeti története” címmel.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 21. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,

Patikában a Múzeumok Éjszakáján

2010. július 3. 12:54.

patika-muzeum Országos mozgalom lett a Múzeumok Éjszakája. A vonzó programok azokat is beviszik a múzeumokba, akik különben nem nagy múzeumlátogatók. Az I. kerületi Patika Múzeumban a jól megszervezett események, és azok megfelelő reklámozása sikeressé tette a mostani múzeumi napot. Dicsérendő az igyekezet, amivel sok plusz munkát vállalva tették a dolgukat a múzeum munkatársai.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 1. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , , ,

Nyár a Kastélymúzeumban

2010. július 2. 5:05.

nagytetenyi-kastelymuzeum Pezsgő élet lesz a nyáron is a Nagytétényi Kastélymúzeumban, melynek gyönyörű barokk kastély épülete a XVIII. században készült. A programokra várják az érdeklődő gyerekeket. Pompás park veszi körül a kastélyt, örvendetes, hogy felújítva újra látogatható.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 22. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,

Felújítási pályázatok kiállítása

2010. június 30. 6:49.

magyar-nemzeti-muzeum A Múzeumok Éjszakáján az eddigi kiállítási anyagok mellett a látogatók megnézhették a Magyar Nemzeti Múzeum és a Múzeumkert 5 díjazott és 7 megvételben részesített korszerűsítési, felújítási pályaműveiből kialakított kiállítást.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 8. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,

“Palota évszázadai”

2010. június 29. 13:01.

www.museum.hu A “Palota évszázadai” állandó kiállítás megtekinthető a Rákospalotai Múzeumban. A kiállításon megismerhetjük Rákospalota történetét a kezdetektől az 1950-es évekig, valamint a XIX-XX. század fordulójának és a XX. század első évtizedeinek életmódját, ipari és mezőgazdasági eszközeit, használati eszközeit, lakáskultúráját.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 15. kerület, Kultúra és Zene |

Még több: : , ,