szemét

Józsefvárosban büntetik a kukázást

2011. január 5. 13:16.

kukazas A 8. kerületi önkormányzat tisztább közterületeket szeretne, ezért január elsejétől 50 ezer forintra büntetik a kukázókat. A kukázás miatt sokfelé kiborított szeméttárolókkal, bűzös hulladékkal találkoznak a józsefvárosiak. Az önkormányzat a kukázás visszaszorulását várja a rendelettől.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 8. kerület, Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : , ,

Melyek a veszélyes hulladékok?

2010. július 30. 19:21.

elem Az elmúlt időszakban egyre nagyobb teret hódít világszerte a szelektív hulladék. Bár Magyarország egy cseppet le van maradva ebben, de igyekszik felzárkózni. Egyre több szelektív hulladékgyűjtő konténert helyeznek ki, és a legtöbb esetben csak a lakókon múlik, hogy szelektíven gyűjtsék a szemetet.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 18. kerület, Itthon |

Még több: : , ,

A galád szemét

2010. július 13. 8:33.

www.alternativenergia.hu Kevesen tudják, hogy a szemétdíjon milyen sokat veszít az ember, ha nem figyel oda. Pedig nem túl sok energia befektetésével nemcsak a környezetet, hanem pénztárcánkat is óvhatjuk.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 11. kerület, Itthon |

Még több: : ,

“Szemét” ötlet vitája

2010. június 7. 6:47.

szemét Geiger Ferenc, a XXIII. kerület polgármestere és a képviselőtestület határozottan szankcionálni szeretné az illegális szemét lerakóit. Büntetésül a megrögzött szemetelőktől kobozzák el a gépjárművüket, valamint eszközeiket, így vetve véget a környezetszennyezésnek. Unyi János Antal  soroksári képviselő azt állítja, hogy a polgármester elhappolta, kisajátította az ötletét.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 23. kerület, Itthon |

Még több: : , ,

Feneketlen tó vagy szemétdomb?!

2010. május 27. 9:06.

Feneketlen-tó Lassan el kéne döntenie az illetékes szerveknek, hogy mit szeretnének a Feneketlen tó és környéke helyén látni. Egyelőre úgy néz ki, hogy hulladéktárolót. Az utóbbi időben rohamosan romlik Újbuda egyébként gyöngyszemének tekinthető tavának állapota. Most már nem csak a környezetében, de közvetlenül a tóparton, sőt már a tóban is találni szemetet.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 11. kerület, Itthon |

Még több: : , ,