UV sugárzás

Sms figyelmezteti a 12. kerület lakóit a magas UV-B sugárzásra

2011. július 7. 16:59.

gyerekek_1 Idén már harmadik alkalommal indul el a 12. kerület UV-B sugárzásmérő programja. A hegyvidéki önkormányzat a vakáció beköszöntével elkezdte mérni az UV-B sugárzást az önkormányzat tetejére felszerelt műszerrel. A szerkezet 3 percenként továbbítja a friss adatokat az illetékeseknek, és a regisztrált tagok azonnal kapják a figyelmeztető sms-t, amennyiben káros a napon tartózkodni.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 12. kerület, Életmód | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

A legújabb óra az UV sugárzást is méri

2011. június 6. 20:37.

reena_uvora A napozás veszélyeiről sokat hallani és bizony nem árt komolyan venni az intelmeket, mert néhány év múlva komoly következményei lehetnek a káros UV sugaraknak. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis feltalálták a legújabb fegyvert a káros sugarak kivédésére. Egy ultramodern órát fejlesztettek ki, ami több szempontból is praktikus, hiszen nem csak az időt mutatja, hanem az UV sugárzás mértékét is.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: Itthon | 0 Hozzászólás »

Még több: : ,

Sugárzás az űrből

2010. július 7. 11:23.

A woman's body with a bad case of sunburn. Isolated on white background and includes clipping path. Hegyvidék Polgármesteri Hivatalának tetején UV sugárzásmérő műszert helyeztek el annak érdekében, hogy a helyieket figyelmeztetni lehessen a megnövekedett veszélyekre. A nyári időszakban nagyon fontos a bőrvédelem, s úgy látszik, hogy ebben a XII. kerület vezetése is egyetért.

Teljes hír tovább olvasása »

Kategória: 12. kerület, Életmód |

Még több: : ,