2010. július 17. 7:15.

artifacts_g0164.tif Eldőlt, hogy milyen mértékben támogatja a 15. kerületi önkormányzat a civil szervezetek munkáját. A kiosztásra kerülő 8 millió forintra a lakossággal kapcsolatos nyári programok szervezői pályázhattak. Ezek most indulnak, tehát a pályázati pénzek lehívása folyamatban van.

Mivel minden város segíti a benne lakókat, hogy azt érezzék, hogy törődnek velük, illetve jól érezzék magukat, ezért az önkormányzatok pénzt adnak azoknak, akik ezt helyettük megteszik. Ez egy általános üzlet, megéri mindkét félnek, hiszen a civil szervezetek ebből élnek, az önkormányzatnak meg elég a „gazdag nagybácsi” szerepet játszani. Ilyenkor már a probléma csak az, hogy gazdagságról szó sincs, tehát csak egy kis támogatásra van lehetőség a szűkös büdzséből.
Ennek elosztása sem kis feladat, a tessék-lássék pénzosztás nem egy leányálom. 5 témára van osztva, témánkét 1-2,5 millió forint támogatás jut. Ez azt jelenti, hogy például a Szövőgyár Óvoda kirándulására 50 000 forint önkormányzati rész került kifizetésre.  A gyermekek táborozása mellett kaptak pénzt olyan pályázatok is, melyek a civil szervezetek közti együttműködést segítik elő.

/Forrás: www.bpxv.hu/

A következő híreink is érdekelhetik:
Egyhangú döntés a Várkerületben

Egyhangú döntés a Várkerületben

2010. július 13. 19:38.
Összefogás a vandálok ellen

Összefogás a vandálok ellen

2010. május 2. 23:03.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=231 w=100 h=240 float=left]A rákosmenti, illetve az oda kívánkozó felnőttek most már tanulhatnak a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, abban ...