2012. április 23. 13:26.

Az állam diétára fogja a cukorbetegeket, és akik nem működnek együtt, azok elbúcsúzhatnak a korszerű és olcsó analóg inzulintól – írja a Népszabadság.

Az egészségügyi kormányzat csaknem félmillió cukorbeteget akar megregulázni. Júliustól negyedévente vérteszttel ellenőriznék a cukorbetegek szénhidrát fogyasztását és azok a páciensek, akik évente kétszer rossz eredményt produkálnak, nem kaphatják a korszerűbb analóg inzulint, hanem a több mellékhatással járó humán inzulinos kezelésre lesznek csak jogosultak. A negyedévente megismételt speciális vérteszt képes kimutatni, hogy az elmúlt 7-10 hétben átlagosan mennyi cukrot fogyasztott a beteg, így könnyen lebukik, aki nem tartja be a diétát.

Mindennek a hátterében egy miniszteri rendelet áll, mely szerint, aki nem tartja be az orvos által előírt utasítást és étrendet, az nem részesülhetnek az olcsóbb és korszerűbb inzulinban – írja a Népszabadság.

 

cukor

A félmillió magyar diabéteszes közül sokan elveszíthetik jogosultságukat a korszerű, ingyenes inzulinkezelésre

A szakértők szerint sok beteg nem azért rúgja fel a diétát, mert fegyelmezetlen, hanem mert nincs pénze a drágább, diabetikus élelmiszerekre.

A következő híreink is érdekelhetik:
Magyar Posta

Leépítésre készül a Magyar Posta

2012. június 21. 10:28.
cukorbeteg

Már ellenőrzik a cukorbetegeket

2012. június 7. 14:18.
Damu Roland

Damut molesztálni fogják a börtönben?

2012. április 20. 19:59.

Hozzászólás írása:

  1. pal szerint:

    Ez egy oltári nagy baromság, az a vérteszt nem a cukrot mutatja ki, hanem a szénhidrátot, ami meg szinte minden kajában benne van. Meg van, akinek a betegségéből adódóan van felborulva az egyensúly.. Szóval aki ezt kitalálta az se látott még súlyos cukorbeteget.
    Más: Ebben a hónapban tartják a Kontaktlencseviselés Hónapját, rengeteg optikai üzletben van most akció szemüvegesek részére:
    minu.me/-szeretemaszemem

Írj hozzászólást »
Ezt olvasta már?
Föld napja

Ma már nem csak ünnepeljük a Föld Napját, hanem próbálunk tenni is azért, hogy megóvjuk szűkebb és tágabb környezetünket: a ...