2011. február 25. 9:56.

iparmuveszeti-muzeum Az Iparművészeti Múzeum február 25-től a 2010-es Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti és Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjak nyertes munkáit állítja ki. A fiatal tervezőknek az ösztöndíjprogram keretei között lehetőségük van a kisszériás és a sorozatgyártásra alkalmas műveiket bemutatni a nagyközönségnek, és az anyagi támogatás mellett partnerekre találhatnak.

A „Dizájn a javából!”című tárlat április elejéig lesz látható. A kiállításon szerepelnek olyan tárgyak, amik kitűnően alkalmasak a sorozatgyártásra és szép számmal akadnak olyanok is, amik csak és kizárólag a modell bemutatására készültek, további darabok nem lesznek belőlük.

Juhász Dóra divatos bőr végtagvédő segédeszközt tervezett, Boldizsár Zsuzsa a keresztszemes hímzés ötletét vitte tovább a porcelán világába. Simon Viktória olyan növénytartó családot tervezett porcelánból, amihez külön víztartó rész is tartozik. Nagy Krisztina a vakok részére talált ki új infópontot. Interaktív padot tervezett Pallag Bálint, akinek érintésre reagál a bútora, míg Varga Dávidé színnel jelzi a hőmérsékletet. Juhász Dóra fejéből a „lélegző” kabát ötlete pattant ki, különböző textilekkel alkotott újat Kanics Márta és Molnár Réka. A közönség Mihály Gyula készítményét ki is próbálhatja, aki egy kerámiából készült akusztikus hangszert kreált.

A következő híreink is érdekelhetik:
Tom és Jerry DVD-gyűjtemény

Tom és Jerry DVD-gyűjtemény

2011. május 5. 15:09.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=889 w=320 h=80 float=left]A Ghymes legújabb albumán, a Szikraszeműn kívül egy vadonatúj dallal, a Babámmal is készül a március ...