Kategória: 15. kerület, Sport hírek |

Még több: :

2010. június 19. 21:05.

karate 2010-ben Grazban került megrendezésre a hetedik kadet, junior és korosztályos karate Európa Bajnokság. A XV. kerületi Dynamic KSE egyesület tagjai nyolc fővel képviseltették magukat. Az egyesület két tagja aranyérmet szerzett. A csapat nagy elánnal készül a szeptemberben megrendezésre kerülő portugáliai világbajnokságra és bíznak benne, hogy a felkészülés eredményes lesz.

Magyarországon egyre nagyobb hagyománya van és egyre nagyobb tiszteletnek örvendenek a japán harcművészeti formák. A senseiek (edzők) nagy örömmel látják, hogy évről-évre egyre többen vesznek részt edzéseinken és nagyon sokan komolyan is veszik a gyakorlást. A különböző harcművészeti ágakban, mint például a kendoban vagy a judóban nagyon szép sikereket érnek el a magyarok külföldön és itthon egyaránt.

A kendoban például a XXIII. Kendo Európa-bajnokságon Debrecenben a magyar válogatott nagyon szép eredményeket ért el. A junior csapat Oroszország után a második helyet szerezte meg (őket Franciaország és Svédország követte). A női csapat sem panaszkodhatott, hiszen mindössze Franciaország és Németország tudta őket maguk mögé utasítani és végeztek a harmadik helyen Finnországgal együtt. A férfi egyéni versenyben szintén a harmadik helyet két magyar szerezte meg (Dubi Attila és Király Norbert).

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=144 w=100 h=240 float=left]A Kőbányán megrendezett kétnapos sportágválasztót szerencsére nem mosta el az eső.  A fesztiválon a jelentkezőkből és ...