2012. szeptember 26. 14:00.

Egy gyilkosság miatt rendkívüli intézkedéseket vezetett be a gödöllői Szent István Egyetem rektora: körlevélben figyelmeztet mindenkit a fokozott óvatosságra és azt tanácsolja, senki ne járkáljon egyedül.

Rettegnek a gödöllői egyetemisták, miután egy 18-25 év körüli férfi szeptember 24-én meggyilkolta az iskola egyik, 30 év körüli munkatársnőjét, akinek holttestét később Domonyvölgy külterületén találták meg. A tettes a tragédia napján egy másik nőre is rátámadt, de az szerencsésen megúszta az esetet, ugyanis  sikoltozni kezdett, így az elkövető elmenekült.

A hatóságok közzétették a feltételezett elkövető fantomképét:

Fantomkép

A fantomképen látható 18-25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keresi a rendőrség

“Ismertem az áldozatot, egy sárga színű Opel Corsája volt. Az évfolyamtársaim szerint kikanyarodott az iskola elől, és várakozott a kocsisorban, amikor beszállt mellé a férfi. A kereszteződésnél nem a szokott útvonala felé tért le, hanem az ellenkező irányba” – mondta egy diák.

A történtek óta nagyon félnek a Szent István Egyetem női dolgozói és diákjai. Az iskola rektora, dr. Solti László mindent elkövet az intézmény hallgatóinak biztonsága érdekében: felvette a kapcsolatot a hatóságokkal és egy körlevelet indított újtára. A levélben mindenkit fokozott óvatosságra int, valamint azt tanácsolja, hogy senki ne mászkáljon egyedül. Arra kéri az autóval rendelkező diákokat, hogy ne engedjenek beszállni idegent a járművükbe és az utazás ideje alatt legyen végig zárva az autó összes ajtaja. Úgy tudni, a rektor azt javasolja, hogy mindenki programozza gyorshívásra a rendőrség segélyhívó számát és azt kéri, ha valaki szokatlant észlel az intézmény területén, azonnal értesítse az iskola biztonsági szolgálatát.

A történtek óta fokozott a rendőri jelenlét a 3-as számú főút és az M3-as autópálya környékén, valamint Gödöllő térségében – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A következő híreink is érdekelhetik:
Rettegnek Bodenben a ködembertől

Rettegnek Bodenben a ködembertől

2013. november 6. 1:01.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Katasztrófavédelmi gyakorlat a Hajógyári-szigetnél

Bevett szokás volt a Hajógyári-szigeten, hogy a biztonsági őrök a Dunába dobták a renitens fiatalokat. A rendőrség hiába keresi az ...