2015. április 17. 14:42.

Számtalan ismert és híres ember lakását, villáját és kastélyát lehet megvásárolni világszerte, azzal azonban még bizonyára kevesen büszkélkedhetnek, hogy az ő birtokukban van Napóleon, a híres hadvezér egykori barokk stílusban épült kastélya.

Márpedig a Daily Mail beszámolói szerint most bárki hozzájuthat az óriási és fényűző épülethez, amiért a történelmi jelentőség ellenére sem kérnek túl magas összeget az eladók.

Már 1,5 milliárdért a miénk lehet

Napóleon legendás státuszt elért, az észak-olaszországi Pienomtéban megtalálható Villa La Voglina kastélya az egykori hadvezér otthonaként szolgált a híres itáliai hadjárat során, az építmény leghíresebb része pedig a terasza, amelyet egykoron fogságba ejtett Habsburg császári katonákkal építtettek fel. Noha az építmény minden túlzás nélkül történelmi jelentőségű, mintegy 1,5 milliárd forintnak megfelelő összegért már mégis a miénk lehet. Hogy mit kapunk ezért az összegért?

Egy a 17. században felépült, összesen 74 kisebb vagy nagyobb helyiségből álló udvarházat, amelyet egy ismert olasz építész, Filippo Juvarra épített fel barokk stílusban. A hatalmas épületben 13 hálószoba mellett 9 fürdőszoba, 2 ebédlő, ugyanennyi konyha, 10 fogadószoba, különálló lakrészként pedig egy vendégház, valamint egy 30 férőhelyes kápolna is megtalálható, sőt mi több, a villához egy 240 ezer négyzetméteres birtok tartozik, amelyen erdők, mezők és szülőültetvények találhatók.

  • Budapesten keres garázst autójának? Itt megtalálja: garazs.hu

Történelmi műemlék

Az épület legnagyobb érdekesség azonban nem csak méreteiből fakad, hanem sokkal inkább abból, hogy a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezére birtokolta korábban, aki köztudottan rajongott a kultúráért. Ebből kifolyólag a kastélyban még ma is több helyen láthatók az egykori barokk stílusú falfestmények, a díszítések. A hatalmas épület értékét tovább fokozza, hogy számtalan hasonló villával ellentétben Napóleon 1800-ban valóban lakott és élt is itt egy ideig, a Habsburgok ellen vívott háborúban, egészen pontosan a marengói csata idején hónapokig itt élte mindennapjait, illetve bizonyított tény, hogy az ütközetben elfogott osztrák katonákkal építtetett teraszt az épülethez.

Eladósorba került Napóleon egyik olaszországi kastélya

Eladósorba került Napóleon egyik olaszországi kastélya

Szintén az elfogott osztrák katonák dolgoztak egyébiránt a ház különféle felújítási és bővítési munkálatain is, ebből kifolyólag például az előcsarnok fekete-sárga, avagy a Habsburgok színeire emlékezettő átlós mintájú burkolatot is ők fektették le az előcsarnokban. A Daily Mail beszámolója szerint egyébiránt a mintegy 1,5 milliárd dolláros ár, amiért a hatalmas kastélyt és területet kínálják – ez 3,8 millió fontnak felel meg – összességében egyáltalán nem tekinthető soknak, sőt mi több, inkább alacsonynak, hiszen Nagy-Britanniában, de főként Londonban egy egyszerű luxuslakás, történelmi jelentőség és terület nélkül is körülbelül ugyanilyen áron kelne el. Abban pedig nem, hogy nincs 13hálószoba, hanem még csak Napóleon sem lakott benne!

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Egy igényesen berendezett lakás képes javítani az életmódot

Nagyon sok ma Magyarországon az eladó panellakás, azonban a hírek szerint ez nem okoz különösebb problémát az ingatlanpiacnak, lévén rendkívül ...