2011. október 18. 14:29.

hajlektalan_0 Lebontják azokat az építményeket, amiket a hajléktalanok maguk fabrikáltak össze, és amikben életvitelszerűen élnek a főváros 14. kerületében, a Francia út és az Egressy út kereszteződésénél – mondta Papcsák Ferenc, Zugló polgármestere. Papcsák szerint a 120.000 lélekszámú városrészben a többség érdekeit kell szem előtt tartani, de tisztességes és emberi megoldást kell találni a 150 közterületen élő embernek is.

A Francia út és az Egressy út kereszteződésében a hajléktalanok egy saját kis települést hoztak létre, mivel saját maguk által készített kunyhókban élnek önkormányzati területen. Ez nem megengedett, és az önkormányzat sem nézi jó szemmel, mivel szociális, közegészségügyi, hatósági és rendészeti problémákat is felvet a hajléktalantelep.

Itt a bűnözők könnyen el tudnak bújni, mivel senki nem mer a területre bemenni – mondta a polgármester, aki saját maga is részt vett egy olyan razzián, amikor bűnözőket fogtak el a kunyhók körül. Továbbá ezeket a házikókat engedély nélkül építették fel, vagyis létük a jelenlegi szabályokat is sérti.

Hatósági határozattal, jogszerűen elbontásra kerülnek a 14. kerületi hajléktalantelep kunyhói, és a lakókat hajléktalanszállókban vagy szeretetotthonokban helyezik el.

A következő híreink is érdekelhetik:
Félezer hajléktalan a Kossuth téren

Félezer hajléktalan a Kossuth téren

2011. október 18. 9:40.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2528 w=320 h=80 float=left]Mégsem dőlt meg a relativitáselmélet? A holland tudósok megcáfolták az OPERA kísérletet, szerintük a neutrínók mégsem ...