2012. június 14. 15:32.

A Fővárosi Törvényszék nem jogerősen életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a csepeli kettős gyilkosság két vádlottját. Kun Tamás 40 év múlva, Deme Gábor pedig legkorábban 32 év múlva szabadulhat.

A vád szerint a Csepel-sziget Általános Iskola volt biztonsági őre, Kun Tamás és Deme Gábor volt gazdasági igazgató kivégezte az intézmény igazgatóját, Takács Józsefet és annak tanárát, Papp Lászlót. A bűncselekményt vélhetően együtt tervelték ki, de a halálos lövéseket Kun adta le.

A Fővárosi Törvényszék első fokon bűnösnek találta a vádlottakat és összesen 72 év börtönre ítélete őket. Az utolsó szó jogán mindkét vádlott az ártatlanságát hangoztatta.

Az ügyben egy egészen ritka bizonyíték is van, egy diktafon rögzítette a gyilkosság alatt elhangzottakat. A különleges bizonyíték ellenére a per több mint egy éven át tartott, több mint 60 tanút és több tucatnyi szakértőt hallgattak meg.

csepel

Deme Gábor és Kun Tamás a vádlottak padján

Hozzászólás írása:


Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 35 bytes) in /web/budapestkereso/helyitipp.hu/wp-includes/meta.php on line 569