2010. május 29. 20:53.

Jó pap holtáig tanul A XXIII. kerület önkormányzata 2004-ben elindított ingyenes tanfolyamai meghozták a lakosság tanulási kedvét, hiszen attól kezdve már nemcsak a fiatalok koptatják a helyi iskolák padjait, hanem akár nagyszüleik is, így a mostanában közkedvelt „élethosszig tartó tanulás” kifejezés megvalósulni látszik Soroksáron.

A tanulni vágyók ingyenes német, angol, informatika és ECDL tanfolyamokon vehetnek részt. Néhány nappal ezelőtt a Táncsics Mihály Művelődési Házban 231-en kapták kezükbe újdonsült bizonyítványukat. Az általános iskolásoktól kezdve egészen a nyugdíjasokig bárkit szívesen látnak a szervezők, hiszen nincs életkori kikötés. Példaként egy 70 éves nyugdíjas lakos már évek óta állandó tagja az angol csoportnak.

A mai világban bármely korosztályban nagy népszerűségnek örvendenek a nyelvtanfolyamok. A legtöbb résztvevő célja az, hogy távol élő rokonaikkal is meg tudják értetni magukat. A számítógép és az internet világa pedig lassan meghódítja a nyugdíjas generációt is, ami érthető, hiszen bizonyára nem szeretnének lemaradni gyerekeik, unokáik mögött. Azok is bátran jelentkezhetnek, akik már alapszinten beszélnek valamilyen idegen nyelvet, hiszen évek óta indulnak tanfolyamok, haladók számára is. Akadnak olyanok, akik itt sajátították el egy nyelv alapjait, és már a haladók között tökéletesítik azt. A tanfolyamokat kizárólag soroksári lakosok vehetik igénybe, oktatóik a kerületi iskolák tanárai. Nemrég indultak el a 2010-es képzések a tavaszi szemeszterrel.

A következő híreink is érdekelhetik:
Nyári programok Soroksáron

Nyári programok Soroksáron

2010. július 5. 6:06.
Szkítakori temető Soroksáron

Szkítakori temető Soroksáron

2010. május 25. 8:54.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=84 w=100 h=240 float=left]Több mint száz „rongylábú” részvételével tartottak első alkalommal rock’n’roll klubnapot a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színházban, mivel ...