2011. december 15. 8:52.

pisztoly_0 Előzetesbe került az a 14 éves tatabányai fiú, aki pisztolyt szegezett a tanára homlokához. A diák állítása szerint viccből csinálta az egészet. A 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta minden bizonnyal ő a legfiatalabb, akit előzetesbe helyeztek, mivel csak két hete töltötte be a 14. életévét.

Előzetes letartóztatásban van az a tatabányai diák, aki hétfőn egy gázpisztolyt fogott a tanárára az iskolában – mondta a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A bűncselekmény súlya és a bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezték a fiú előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság elrendelt. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal gyanúsítja a hetedikes fiút.

A diákot megbilincselve vitték a tatabányai városi bíróságra, ahol azt mondta: csak viccből fogta tanárára a fegyvert, igazából nem akarta megijeszteni a tanárnőt.

Kiderült, hogy a fiú csupán két hete töltötte be a 14. életévét, így valószínűleg ő a legfiatalabb, aki előzetesbe került a 14 éves büntethetőségi korhatár bevezetése óta.

A fiú egy budapesti javítóintézetbe került.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2911 w=320 h=80 float=left]Egy 56 éves férfi szíven szúrta magát a Veszprém Megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságának ügyfélszolgálatán, mert csökkentették ...