2012. november 22. 12:59.

Erős nyugtatókkal teli kártyacsomagot vett egy háromgyerekes anyuka, akinek 2 éves kislánya beszedte a pirulákat és majdnem belehalt a mérgezésbe.

Egy szigethalmi anya a piacon eredeti csomagolású kártyapaklit vett, amit otthon odaadott a gyermekeinek, ő pedig elment a konyhába kakaót készíteni. Mikor visszatért látta, hogy 2 éves kislánya nem csak a kártyákkal, hanem valamilyen  fehér drazsékkal is játszik.

Az asszony azt hitte, édesszájú lánya cukorkát szedett elő és csak az orvos kiérkezésekor derült ki, hogy mérgezés történt, ugyanis valaki erős nyugtatókat tett a pakliba, amiből a kislány evett. A gyereknek azonnal kimosták a gyomrát, majd egy fővárosi kórházba szállították.

kártya

A gyermekeknek szánt kártyacsomag nyugtatót is rejtett

„Ha feltételezzük, hogy ez a két éves gyermek átlagos súlyú, vagyis mondjuk 15 kiló, akkor már egyetlen szem tabletta is végzetes lehet számára. Ez annyira szedálja, lelassítja a kicsit, hogy az élete veszélybe kerül” – mondta egy orvosszakértő.

„A toxikológus szakértő véleménye alapján a beszedett gyógyszerek darabonként 2 mg-os nyugtató tabletták voltak” – mondta Belicza Andrea a Pest Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, majd hozzátette, hogy a celofánba csomagolt kártyát a gyerek bontotta ki, a pakliba helyezett gyógyszerekről a családtagoknak nem volt tudomásuk.

Egyelőre rejtély, hogy ki és miért rejtette a nagy mennyiségű nyugtatót a kártyába és ez hogy került a piacra. A rendőrök szerint azonban az anyának észre kellett volna vennie a pirulákat, ezért gondatlanság miatt gyanúsítottként kihallgatták.

„Nem értünk egyet a gyanúsítással, hiszen ügyfelemnek nem volt tudomása arról, hogy gyógyszerek voltak a pakliban. Ami történt, nem az anya hibája, még gondatlanság szintjén sem” – mondta dr. Mile Adrienn, az édesanya ügyvédje.

A következő híreink is érdekelhetik:
Szegény gyerekek ingyen is ehetnek

Szegény gyerekek ingyen is ehetnek

2010. július 10. 20:07.
16. kerületi gyerekek figyelem!

16. kerületi gyerekek figyelem!

2010. július 8. 13:03.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
baba

Folyamatosan nő a császármetszések száma hazánkban: két olyan kórház is van, ahol a nők több mint fele műtéttel hozza világra ...