2011. június 23. 13:32.

extrem A népegészségügyi termékadó, vagy ismertebb nevén a hamburgeradó mellé az extrém adó bevezetését javasolja a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület. Eszerint az ittas vezetés, illetve gyorshajtás miatt balesetet okozóknak, vagy az extrém sportban megsérülteknek az egészségügyi költségeit nem fizetné a tb.

A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület javaslata alapján döntött a kormány a hamburgeradó bevezetése mellett. A szervezet ezen felbuzdulva úgy gondolja, hogy szükséges lenne Magyarországon az extrém adó is, ami alapján a gyorshajtás vagy ittas vezetés miatt balesetet okozóknak, illetve extrém sportolás közben megsérülteknek saját maguknak kellene fizetniük az egészségügyi ellátás költségeit. A tb csak az életmentő és az állapot stabilizálásához szükséges beavatkozásokat állná. A rekonstrukciós műtéteket vagy a rehabilitációt saját forrásból vagy külön biztosításból kellene fizetni. Az így befolyt összeg – a hamburgeradóhoz hasonlóan – az egészségügy kasszáját gyarapíthatná.

Csiba Gábor, az egyesület vezetője kifogásolja, hogy a népegészségügyi termékdíjból minden bizonnyal kimarad a dohányáru és az alkohol, pedig ezek kimondottan az egészségkárosító termékek közé tartoznak, és megadóztatásuk jelentős bevételt jelentene az államnak.

A következő híreink is érdekelhetik:
Háromnapos közúti razzia

Háromnapos közúti razzia

2010. december 16. 18:22.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1722 w=320 h=80 float=left]25 embert szállító busz csapódott egy pótkocsis teherautóba június 23-án, csütörtökön reggel, a 4-es főúton, Kenderes ...