2013. március 14. 12:42.

Az ország összes megyéjére figyelmeztető előrejelzést adtak: -15°C-ra, viharos szélre és 20 centis hóra lehet számítani.

Jelentős mennyiségű esővel és hóval, szélviharral és hófúvással érkezik a mediterrán ciklon Magyarországra. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 12 megyéjére másodfokú, 7 megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

24 óra alatt lehulló jelentős mennyiségű csapadék – 20-30 milliméternyi, de néhol akár 40 milliméternél is több csapadék hullhat – miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés. A viharos széllökések miatt – melyek az óránkénti 100 kilométeres erősséget is meghaladhatják – Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala és Somogy megyére adták ki a narancssárga figyelmeztetést.

hófúvás

Pár napra visszatér a hó és a fagy

Március 14-én a kezdeti esőzést havas eső, majd havazás váltja fel. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben viharos, akár 120 km/h-t meghaladó széllökések is lehetnek. Március 15-én sokfelé várható havazás, hófúvás és fagy. Március 16-án mérséklődik a szél, de marad a hideg, télies idő. Március 17-én többfelé lehet kemény fagy, helyenként -15°C-ra is számítani kell. Jövő héten visszatér a változékony, tavaszi idő.

A következő híreink is érdekelhetik:
Figyelmeztetés: hó és szélvihar

Figyelmeztetés: hó és szélvihar

2012. február 15. 12:05.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
kozmetikumok

Lehetséges, hogy Magyarországon is kapható az a kozmetikum, amihez a gyártó embriószöveteket használt fel – közölte az Alapvető Jogok Biztosának ...