2012. augusztus 3. 12:47.

Megvan Magyarország legnagyobb, 1.401 töves marihuánaültetvénye. A Heves megyei Petőfibányán lévő területet Nógrád megyei pár üzemeltette és vietnami rabszolgákat dolgoztatott rajtuk.

A magyar rendőrség történetében az eddigi legnagyobb vadkenderültetvényt számolták fel – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken. Egy magyar pár irányította a területet, akiknek nem csak hazánkban, hanem Szlovákiában is volt marihuánaültetvényük, amit szintén felszámoltak a hatóságok. A pár 8 vietnamit dolgoztatott a magyar ültetvényen.

A vietnamiak semmilyen okmánnyal nem rendelkeznek, még tartózkodási engedéllyel sem. Vallomásuk szerint elvették tőlük az okmányaikat és rabszolgaként dolgoztatták őket Petőfibánya külterületén.

A hatóságok összesen 12 embert vettek őrizetbe.

A lefoglalt 1.401 tő vadkender súlya közel 2,5 mázsa, nagykereskedelmi ára 170 millió forintra tehető, piaci ára meghaladja a 300 millió forintot.

marihuana

A rendőrség 1.401 töves vadkenderültetvényt számolt fel

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
hőség

A tartós hőség miatt augusztus 3-tól augusztus 7-ig ismét másodfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Az Országos Meteorológiai ...