A magyar eperre még várni kell egy kicsit, de a boltok polcain már piroslik az import változata. Tavasszal és nyáron érdemes minél több szamócát enni, mert nem csak nagyon finom, hanem egészséges is. Fogyasztásával távol tarthatjuk a betegségeket, megőrizhetjük egészségünket, valamint fiatalabbá és szebbé varázsolhatjuk bőrünket.
Az epret a megtisztulás gyümölcseként szokás emlegetni, mivel magas C- és E-vitamin tartalma miatt igen jó vértisztító hatású, a máj zsírosodását csökkenti, és természetes méregtelenítési folyamatot indít be a szervezetben. Fogyasztásával csökkenthetjük a szívbetegségek, a daganatok, a meszesedés és a gyulladások kialakulásának az esélyét. A fogyókúrázók egyik kedvelt gyümölcse, hiszen kevés kalóriát tartalmaz. Optikailag fehéríti és ragyogóvá teszi a fogakat, ezért érdemes minél több epret enni a tündöklőbb mosolyért. Sokan afrodiziákumként emlegetik, mivel a gyümölcs magjának cink tartalma fokozza a szexuális vágyat.
Az eper nem csak belsőleg, hanem külsőleg alkalmazva is csodát művel a testtel. A bőrbe dörzsölve eltávolítja az elhalt hámsejteket, megvéd a nap káros sugaraitól, fokozza a vérkeringést, valamint hűsítő és nyugtató hatású. Arcpakolásként használva simává és fiatalossá varázsolja a bőrt.