Gyümölcsös forralt bor
Hozzávalók:
fél üveg vörösbor | 1 rúd fahéj |
fél liter szőlőlé | cukor vagy méz |
3 szegfűszeg | 1-2 narancs héja, esetleg a leve is |
Elkészítés:
A bort és a szőlőlevet forrásig hevítjük, majd belerakjuk a fűszereket és a narancshéjat is. Kicsit állni hagyjuk, majd ízlés szerint édesítjük, és felöntjük narancslével. Almakarikákkal forrón kínálhatjuk.
„Ütős” forralt bor
Hozzávalók:
1 narancs | 1 rúd vanília |
1 citrom | 8 db kardamommag |
1,5 l vörösbor | 30 dkg cukor |
10 db szegfűszeg | 2,5 dl rum |
2 rúd fahéj |
Elkészítés:
A narancsot és a citromot megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A bort nagy lábasba öntjük, majd beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felhevítjük. A felforralt borhoz hozzáöntjük a rumot, majd flambírozzuk (azaz meggyújtjuk). Amikor a láng elaludt, azonnal tálalhatjuk.
Pikáns forralt bor
Hozzávalók:
1 l vörösbor | szegfűszeg |
8 dkg cukor vagy méz | 1 rúd fahéj |
1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili) |
Elkészítés:
A bort és a többi hozzávalót forrásig hevítjük, majd belekarikázzuk a citromot, és forrón tálaljuk