2011. december 9. 20:49.

forralt_bor

Gyümölcsös forralt bor

Hozzávalók:

fél üveg vörösbor 1 rúd fahéj
fél liter szőlőlé cukor vagy méz
3 szegfűszeg 1-2 narancs héja, esetleg a leve is

Elkészítés:

A bort és a szőlőlevet forrásig hevítjük, majd belerakjuk a fűszereket és a narancshéjat is. Kicsit állni hagyjuk, majd ízlés szerint édesítjük, és felöntjük narancslével. Almakarikákkal forrón kínálhatjuk.

„Ütős” forralt bor

Hozzávalók:

1 narancs 1 rúd vanília
1 citrom 8 db kardamommag
1,5 l vörösbor 30 dkg cukor
10 db szegfűszeg 2,5 dl rum
2 rúd fahéj

Elkészítés:

A narancsot és a citromot megmossuk és vékony szeletekre vágjuk. A bort nagy lábasba öntjük, majd beletesszük a fűszereket, a citromot, a narancsot, a cukrot és felhevítjük. A felforralt borhoz hozzáöntjük a rumot, majd flambírozzuk (azaz meggyújtjuk). Amikor a láng elaludt, azonnal tálalhatjuk.

Pikáns forralt bor

Hozzávalók:

1 l vörösbor szegfűszeg
8 dkg cukor vagy méz 1 rúd fahéj
1 teáskanál Erős Pista (vagy egy félbevágott cseresznyepaprika, chili)

Elkészítés:

A bort és a többi hozzávalót forrásig hevítjük, majd belekarikázzuk a citromot, és forrón tálaljuk

A következő híreink is érdekelhetik:
Szilveszteri receptek

Szilveszteri receptek

2011. december 30. 17:36.
Szaloncukor – házilag

Szaloncukor – házilag

2011. december 22. 14:19.
Karácsonyi receptek

Karácsonyi receptek

2011. december 16. 19:17.
Borkrémleves

Borkrémleves

2011. november 28. 12:37.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2828 w=320 h=150 float=left] Hozzávalók: 125 g méz 250 g liszt 50 g kristálycukor 2 teáskanál sütőpor 1 vaníliás ...