2010. október 26. 6:32.

gyerekek_szerveznek_segelykoncertet_az_iszapkarosultak_javara Amikor a vörösiszap elöntötte Kolontárt és Devecsert, hazánkból és a környező országokból is sorra érkeznek a károsultaknak tett felajánlások. A rengeteg segélyszervezeten kívül, már több celeb is indított gyűjtést a számukra, illetve néhány hete az egyik éppen futó tehetségkutató show műsor segítségével kapott a vörösiszap-alap egy több milliós összeget.

Arra viszont talán ez az első példa, hogy egy nagyobb gyereksereg kezdeményezése révén kapjon segítséget a katasztrófát elszenvedett két település. Ezúttal egy pesthidegkúti általános iskola jóvoltából egy jótékonysági hangversenyen vehetnek részt az adományozni vágyók október 29-én, a Klebersberg Kultúrkúriában. A Gyermekek Háza és a Kultúrkúria segítségével a teljes befolyt összeget eljuttatják a szervezők a vörösiszap áztatta Devecser és Kolontár részére.

Az estélyen az iskola jelenlegi, és elballagott növendékei – mint például a több országos zongoraversenyen is domborító Medgyesi Zsolt – is koncertet adnak. A fellépők között hallható lesz egy mozgássérült fiú, egy down-kóros leányzó, tanárokból álló kórus, illetve jó néhány nevesebb zeneművész. – Tudta meg a második kerületi iskola igazgatónőjétől a figyelőnet.hu.

A jegyek ezer, háromezer, illetve ötezer forint ellenértékben válthatók meg, a pénteki, 18 órás kezdetű kultúreseményre. Az összegyűlt pénzt a gyerekek az iszapsúlytotta bölcsődék és óvodák részére ajánlják fel.

A következő híreink is érdekelhetik:
16. kerületi gyerekek figyelem!

16. kerületi gyerekek figyelem!

2010. július 8. 13:03.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=436 w=100 h=240 float=left]A World Press Photo vándorkiállítás évek óta azzal a céllal hirdet fotópályázatot, hogy minél jobban megismerhessük ...