2012. május 16. 18:50.

Május utolsó vasárnapja hagyományosan a gyerekeké, amikor felhőtlen szórakozás, vidámság és izgalmas játékok várják őket országszerte a kimondottan nekik szervezett programokon.

2012-ben a Gyereknap (május 27.) egybe esik a Pünkösddel, így sok rendezvény egy egész hétvégén át tart.

2012. Gyereknap Budapesten:

Városligeti Gyermeknap – 2012

1990 óta hagyományosan minden évben megrendezésre kerül egy kétnapos, ingyenes gyereknapi vígasság a Városligetben. 2012-ben május 26-27-én várják a gyermekes családokat a szervezők. Mulatságban most nem lesz hiány: zenés-táncos műsorok (Trambulin Színház, Kolompos együttes, Aranyszamár Színház, Kávészünet zenekar), kutyás bemutatók, focikupa, lovasterápia bemutató, gasztronómiai kavalkád és egészségügyi szűrővizsgálatok is lesznek.

Gyereknap a Fővárosi Nagycirkusszal

A Fővárosi Nagycirkusz előtti tér gyereknap alkalmából hatalmas játszótérré válik május 27-én. A nem mindennapi forgatagban a gyerkőcök kipróbálhatnak mindent, ami a cirkusz világával kapcsolódik: elleshetik a bohócsmink titkát, megtanulhatják hogy kell zsonglőrködni három labdával és akár azt is megtudhatják, hogy a bűvész miként varázsol elő egy nyulat a cilinderéből.

Gyermeknap az Aquaworldben

2012. május 27-én az Aquaworld parkolójában és a fürdő belső területén is gyereknapi programok szórakoztatják a látogatókat. A legkisebbeket 4 évszakos koripálya, ugrálóvár, játéksziget, kézműves programok, bringó hintó, tréfás verseny és lézer párbaj várja, míg a nagyobbak kipróbálhatják a Gokart- és Talmácsi minimotoros pályát, golfozhatnak, Citroen és Ferrari tesztvezetésen vehetnek részt és felmérhetik egészségügyi állapotukat is. A fürdőben a Buborék Együttes gyermekkoncertje, Sinka Zsolt Erőművész kamionhúzás bemutatója, Czanik Balázs Capoeira bemutatója, valamint Ferrari – emelés bemutató is lesz.

Gyereknap 2012

Gyereknap 2012.

Gyereknap a Vasúttörténeti Parkban

A Magyar Vasúttörténeti Park mindig izgalmas kalandokkal várja a gyerekeket, május 27-én – gyereknap révén – pedig miden gyerkőc ingyen élvezheti a programokat. A kicsiket idén is sok-sok meglepetés várja, például megcsodálhatják az öreg mozdonyokat és kipróbálhatják a kisgőzöst.

Gyereknapi Kavalkád a Millenárison

A Millenáris Park Gyereknapi kavalkádja idén is érdekes bemutatókkal, kézműves foglalkozásokkal, jógával, vásárral és sok-sok játékkal várja a gyerekeket május 27-én. A rendezvényen fellép többek között az Alma együttes, Lukácsházi Győző, a Kolompos együttes és a Csillagszemű táncegyüttes is.

Kispesti Gyermeknap az EUROPARK-ban!

Május 26-án, szombaton az egész családot várja a Gyermeknapi Lurkókuckó, mely az EUROPARK és a Kispesti Önkormányzat közös rendezésében valósul meg. Az ingyenes esemény délelőtt 10 órakor veszi kezdetét és egészen délután 3 óráig nyújt színvonalas szórakozási lehetőséget kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Gyermeknapi Lurkókuckó a programok széles palettáját kínálja: lesz itt színpadi program, koncert, színházi előadás, a Rajzfilmünnep keretében rajzfilmvetítések, népi kézműves foglalkozások, népi játszóház, ügyességi játékok, valamint rendőr-, mentő- és tűzoltóautó bemutató.

2012. Gyereknap vidéken:

Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep

Az Országos Gyermeknapi Rajzfilmünnep alkalmából 2012. május 26-án és/vagy 27-én az ország számos városában rajzfilmes, családi mozis program várja a gyerekeket és szüleiket. Budapest mellett például Debrecenben, Hévízen, Szarvason, Szolnokon, Miskolcon és Nyíregyházán is mesés napban lehet részük a kicsiknek. A rajzfilmünnep keretei között olyan mesék kerülnek vetítésre, mint például a Bogyó és Babóca, Vuk, Frakk, Pom-Pom, Lolka és Bolka, Süsü, Misi mókus vagy a Ludas Matyi.

Gyermeknapi virgonckodás Bükfürdőn

Május 27-én a bükfürdői virgonckodás idején fantasztikus élmények várnak a gyerekekre. Játszópart, ugrálóvár és mulatságos bohóc gondoskodik a szórakozásról, míg a muzsikát Bognár Szilvia és a Csintekerintő együttes valamint a Bóbita együttes szolgáltatja.

Halász Judit koncert – Debrecen

Gyereknap alkalmából ki más szórakoztathatná legjobban a gyerekeket, mint Halász Judit. Az énekesnő a debreceni Kölcsey Központban lép fel május 27-én, hogy mosolyt csaljon minden gyerkőc arcára.

Gyermeknapi hétvége az Aquaticumban – Debrecen

Izgalmas gyermeknapi és pünkösdi programokkal vár minden érdeklődőt a debreceni Aquaticum. 2012. május 26-27. között a kisgyermekes családoknak érdemes lesz ellátogatni az élményfürdőbe, ugyanis egy óriás kétszintes gyermekjátszó, élménymedencék, csúszdák, különböző vízi játékok garantálják a szórakozást. Az apróságok Bubuval, az élményfürdő kabalaelefántjával is találkozhatnak, aki sok-sok meglepetést tartogat a számukra.

II. “Érsekkerti” Pünkösdi Fesztivál – Eger

A május 26-27 között megrendezésre kerülő II. “Érsekkerti” Pünkösdi Fesztivál első napján inkább a Pünkösdi hagyományok kerülnek előtérbe, ám vasárnap már a gyerekeké lesz a főszerep. A Gyereknap jóvoltából számtalan program: játszóház, kézműves foglalkozás, mini vidámpark, ügyességi versenyek és koncertek várják a kicsiket. Persze a felnőttek is feltalálják magukat, ők a borkóstolás, zene, tánc és különböző bemutatók közül válogathatnak.

Gyermeknap Pusztaottlakán 2012

Május 28-án „A mesevilág beköltözik Pusztaottlakára” elnevezésű egész napos program várja a kicsiket és a nagyokat a Dragán-tanyán (leendő Likefest Parkban). Délelőtt 10 órától este 6-ig különböző versenyek, állatsimogatás, hintózás, pónifogatozás, kézműves foglalkozás, bohócok, ugrálóvár és mászófal várja a szórakozni vágyókat.

Balatoni Szezonnyitó és Gyermeknap – Siófok

Évről-évre mindig Pünkösdkor veszi át Siófok polgármestere „A nyár fővárosá”-nak kulcsát, amellyel szimbolikusan megnyitja az idegenforgalmi szezont a Balatonnál. Idén a Gyereknap is a szezonnyitó hétvégére esik, így kiemelt figyelmet kapnak a kicsik május 25-28. között Siófokon. Az apróságokat interaktív gyermekműsorok, játszóház, bohócok, rajzfilmslágerek valamint lufihajtogatás és arcfestés is várja a Rózsakertben.

Gyereknap 2012

Gyereknap 2012.

Szombathelyi Gyereknap

2012. május 26-án koncertek, színházi bemutatók, kézműves foglalkozások, interaktív játszóház, versenyek és sportbemutatók várják a gyerkőcöket a városi gyermeknapon. A szabadtéri játékoknak a Történelmi Témapark ad otthont, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek az ókori harcokkal is.

Váci Városi Gyermeknap

Május 27-én egész napos programmal várja a kicsiket és a nagyokat a Váci Városi Gyermeknap, melynek idején tánciskola, koncertek, rajzverseny, interaktív kiállítás, makettezés, lufihajtogatás, rendőr-, mentő- és tűzoltóautó-bemutatók valamint kézműves foglalkozások is lesznek.

Gyereknap és Orbán-napi hegyünnep Velencén

Május 26-án, Velencén a Bence-hegyen nem csak a XXIX. Orbán-napi hegyünnep programjai, hanem gyermeknapi programok is várják a kicsiket. A hegyen családi „Mesehegy” túra indul, ahol az apróságok igazi mesehősökkel találkozhatnak, de lesz kézműves foglalkozás, gyöngyfűzés, ékszerkészítés, arcfestés és állatsimogatás is. A felhőtlen szórakozásról pedig a Mesekocsi színház, a Musikell együttes és Ricsi bohóc gondoskodik.

Vidám gyermeknap a Veszprémi állatkertben

2012. május 27-28. között a Veszprémi állatkertben Szafari kalandtúra, kalandpark, interaktív bábjáték és az Alma együttes koncertje gondoskodik a gyereknapi mulatságról. Az izgalmas programok mellett természetesen az állatkert lakói (például oroszlánok, majmok, medvék, kardszarvú antilopok és dzseladák) is nagyon várják a látogatókat. A gyerekek május utolsó hétvégéjén kedvezményes áron barangolhatják be a Veszprémi állatkertet.

Pünkösdi Piknik és Gyermeknap – Zalakaros

Május 26-28 között Zalakaros több helyszínén, a Gyógyfürdő téren, a Sportcentrumban, a Bodahegyi úti játszótéren és a repülőtéren is fantasztikus programok várják a családokat Gyereknap és Pünkösd alkalmával. Lesz pünkösdi királyfi és királylány választás, teljesítménytúra, pünkösdi bál és a Megasztár idei felfedezettje Nagy Kristóf Bozont is fellép. A gyerekek számos program – játszóház, mászófal, kézműves foglalkozások, különböző sportversenyek – közül válogathatnak és persze sok-sok ajándék és meglepetés is vár rájuk. A zalakarosi repülőtéren bemutató, kirakodó vásár és sétarepülés is lesz.

A következő híreink is érdekelhetik:
tűzijáték

Augusztus 20-ai programok – 2012.

2012. augusztus 8. 10:33.
lufik

Majális programok – 2012. május 1.

2012. április 23. 21:06.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
értéknövekedési adó

Jövőre új teher, 10%-os értéknövekedési hozzájárulás – ami lényegében adó - sújthatja az ingatlanuktól megváló tulajdonosokat – derül ki egy ...