2011. augusztus 31. 19:06.

baratsag Az új szerelem mindig áldozatokkal jár, és bizony az új párunk miatt búcsút kell vennünk néhány baráttól. Na persze nem azért, mert szerelmünk ezt kéri tőlünk, hanem azért, mert ez a természetes hatása az új párkapcsolatnak. A nőknek átlagosan 2, míg a férfiaknak 1 baráttal szakad meg a kapcsoltuk új párjuk miatt – állítják az Oxford Egyetem kutatói.

A jelenségnek nagyon egyszerű a magyarázata. A szerelmesek a kapcsolat elején minél többet szeretnének találkozni egymással, méghozzá kettesben. Az új románc kibontakozásakor a barátok háttérbe szorulnak és kimaradnak a baráti összejövetelek, így meggyengül az érzelmi kötelék. Minél hosszabb ideig nem találkozunk egy baráttal, annál jobban gyengül a kötelék, míg végül teljesen megszakad.

Az új szerelem kedvéért egy átlagos nő 2 barátot áldoz fel, míg a férfiaknál kicsit jobb a helyzet, mivel nekik valamelyest szorosabb a baráti kötelékük, így ők egy barátot veszítenek el, ha szerelmesek.

A szakértők szerint a szerelem miatt ne hagyjuk veszni a hosszú évek alatt kialakított barátságokat, és mindig szakítsunk időt a számunkra fontos emberekre. Ne felejtsük el, hogy a barát által nyújtott biztos, érzelmi támogatás jól jön az élet minden területén.

A következő híreink is érdekelhetik:
A szerelem egészségessé tesz?

A szerelem egészségessé tesz?

2014. február 17. 11:50.
Valentin-nap – A szerelem ünnepe

Valentin-nap – A szerelem ünnepe

2012. február 9. 17:33.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2217 w=320 h=80 float=left]Az édesszájúak bizonyára örülnek annak a hírnek, hogy ha több csokoládét fogyasztanak, akkor egészségesebbek lesznek. Ám ...