2012. július 11. 9:44.

A fóti kettős gyilkossággal vádolt férfit minden bizonnyal beteg személyisége irányította a szörnyűségek elkövetésékor – olvasható az elmeorvosi szakvéleményekben.

Kiderült, hogy P. Tiborban legalább három személyiség lakozik, emiatt verte halálra élettársát és annak édesanyját, de párjával közös gyermeküket, az akkor 3 hónapos babát nem bántotta.

„Védencem elmeállapotával kapcsolatban több orvosi szakvélemény készült. Az egyik szerint disszociális személyiségzavarban szenved, amelynek jellemzője, hogy az elkövető nem szeret, nincs lelkiismeret-furdalása, és nem tanul a tapasztalatokból. A másik vélemény azt mondja, hogy Tibornál úgynevezett szenzitív paranoid személyiségzavar állapítható meg. Miután jelenleg is olyan gyógyszerekkel kezelik, amelyeket a skizofrénia gyógyítására használnak, egyelőre egyik álláspontot sem fogadtuk el, így újabb szakértők bevonását kértük az ügybe” – mondta a gyilkossággal vádolt férfi ügyvédje, dr. Nikula János.

fóti gyilkos

A fóti kettős gyilkossággal vádolt férfiben három személyiség lakozik

P. Tibor első kihallgatása során azt vallotta, hogy egy hang utasítására gyilkolt. A vádlott most olyan gyógyszereket szed, melyek hatására elmúltak hanghallásos hallucinációi, amik gyerekkora óta gyötrik.

Úgy tudni, hogy a 3 hónapos baba azért maradt életben a mészárlás során, mert a sírása miatt kizökkent Tibor az önkívületi állapotból, majd szembesült tettével. A férfinek bűntudata van, ami miatt gyógyszereket szed és rendszeresen jár pszichológushoz – árulta el az ügyvéd.

„Az ilyen személyiség mélyén szinte biztos, hogy egy korábbi súlyos trauma bújik meg. A beteg a cselekedeteire csak homályosan képes emlékezni. Körülbelül annyira, amennyire egy átlagos ember az álmaira” – mondta Bilkei Pál kriminálpszichológus.

A következő híreink is érdekelhetik:
A 9 éves sofőr három autót tarolt le

A 9 éves sofőr három autót tarolt le

2011. április 11. 10:29.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Neo FM

A Fővárosi Törvényszék szeptemberig felfüggesztette a médiatanács határozatának végrehajtását, mivel szeptember 4-ére halasztotta a Neo FM felülvizsgálati kérelmének tárgyalását. A ...