2016. július 26. 14:50.

Minden szorgos házitündér jól ismeri az érzést, amikor egy hosszú nap után a meleg otthonba belépve porcicák hada fogadja a családot ide-oda ugrándozva, a makulátlan padló helyett.

Sajnos még akkor is találkozhatunk a bosszantó jelenséggel, ha éppen az előző napot szántuk rá a családi béke kedvéért az alapos takarításra. Nézzük, mit tehetünk!

A nyári hőség átka

A tikkasztó kánikulában éjszakára általában az ablakokat, ajtókat szívesen nyitva hagyjuk, hogy a forró hőség okozta fülledt szobai levegőnk egy kissé lehűlhessen. Szerencsésebbek vagyunk, ha szúnyoghálóval ékesített nyílászárókkal rendelkezünk, mert ekkor a lágy szellő által táncoltatott apróbb-nagyobb szöszmöszök, levelek kevésbé juthatnak birodalmunk őrzött kapuin belülre, de sajnos a sok-sok por ellen ez sem véd: a hőségben kiszáradt föld pora hamar ellepheti bútorainkat, szőnyegeinket, padlóinkat.

Ennél is nehezebb a helyzetünk abban az esetben, ha szúnyoghálóval nem vérteztük fel lakásunkat, házunkat, mert ilyenkor szabadon bóklászhatnak ki-be háziasszonyok rémei. Különösen nagy gondot okozhat ez az utóbbi időkben elszaporodott, szeles viharoknak köszönhetően.

Háziasszony vasalás közben

Háziasszony vasalás közben

 

Télvíz idején

A fentiekből kiindulva könnyen gondolhatnánk azt elsőre, hogy amikor kevesebbszer adódik lehetőség az ablakok, ajtók kinyitására, kiadós szellőztetésre, sokkal egyszerűbb a szorgos háziasszonyok dolga. Ám ha akár egy házitündért is megkérdezünk, azonnal megkaphatjuk a csattanós választ: télvíz idején még több porral találkozhatunk az otthonunkban! Méghozzá a megszáradt sár, hómaradványok formájában, a sok téli ruha által behozott csinos koszdarabkákkal. Ráadásul ebben az időszakban arra is kell gondolnunk, hogy takarítás közben ne nehezítse meg dolgunkat a sáros víz jelenléte.

Mi hát a megoldás?

Korábban a háziasszonyok két táborra oszlottak: jól ismerjük a porszívókedvelők táborát, de vajmi gazdag volt a sepregetést kedvelőké is. A technika fejlődésének köszönhetően felgyorsult világunkban a legklasszikusabb nők is előnyben részesítik a gyors, praktikus, és minél kényelmesebb megoldásokat. Amivel időt és bosszúságot lehet spórolni, majd pedig a gyermekkel és a családapával töltött időre válthatjuk fel. Ennek hozadékaként a sepregetést egyre inkább kiszorítja a ringből a praktikus és kényelmes porszívó használata, melyből manapság egyre többfélét találhatunk a piacon.

Napjainkban alig létezik olyan háztartás, amelyben ne lakna legalább egy olyan porszívó-példány, „akiről” a szorgos háziasszony ódákat ne zenghetne. Ha porcicákkal találkozik a család bármely tagja, előző napi takarítást követően a nyári szellő több porral lepte meg az otthont, vagy akár télen a gyermekek kiscsizmáiról lepotyogott sáros hódarabkákból száraz földcsomók kerekednek, a porszívó segítségével néhány könnyű mozdulattal helyreállítható a családi béke. Így már könnyen megérthetjük, ha a család szíve-lelke pillanatok alatt szerelembe esik egy-egy csinos porszívó láttán.

A következő híreink is érdekelhetik:
vakáció

Rövidebb lesz a nyári vakáció

2012. április 26. 16:57.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Egyszerű nadrág feltűnő kiegészítőkkel: egy tökéletes példa

Férfiak és nők egyaránt jól tudják: egy meglepően szép ékszer, egy fülbevaló, nyaklánc, vagy karkötő éppolyan gazdagon tud öltöztetni, mint ...