2011. augusztus 25. 10:32.

hir Hagyományok – Ízek – Régiók, azaz a HÍR-es Íznapok idén negyedik alkalommal várja látogatóit az Agrármarketing Centrum szervezésében, a Vajdahunyadvárban. A különleges íz-utazáson olyan magyar termékeket lehet megkóstolni, mint például a szegedi kenyér, a gyulai kolbász és a penyigei szilvalekvár, és ez még nem minden, ugyanis szórakoztató színpadi programok kísérik a lakmározást.

Idén összesen 35 gyártó kapta meg a megtiszteltetést, hogy a HÍR védjegyet viselje, így 83-ra bővült a cím viselőinek száma. Az Agrármarketing Centrum 2002-ben indította el a Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjteményt, aminek a célja, hogy minél ismertebbé tegye a különleges alapanyagokat és termékeket, valamint népszerűsítse a kézműves magyar élelmiszereket.

Augusztus 27-én és 28-án különleges és hagyományos magyar ételeket kóstolhatnak meg az Íznap látogatói. A kétnapos rendezvényre az egész ország területéről érkeznek olyan gyártók, akiknek termékei a HÍR védjegye alá tartoznak. A rendezvény főszereplői a hagyományosan magyar termékek, mint például a szegedi kenyér, a magyar racka tőkehús, a szikvíz, a penyigei szilvalekvár, a bodza lekvár, a gomolya, a gyulai kolbász vagy a dobostorta lesznek. Az Íznapok alkalmával minden terméket megkóstolhatnak az érdeklődők és lesz olyan élelmiszer is, aminek elkészítését a helyszínen végig lehet nézni.

A finom ételek mellett néptánc és népi hangszerek bemutatója is várja a közönséget. Este a zenéé lesz a főszerep, amikor is László Attila és Vastag Csaba lép színpadra. A gyerekek szórakozásáról pedig erdélyi mesemondó, játszóház és vetélkedők gondoskodnak.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2173 w=320 h=80 float=left]Egyre kevesebb csillag születik az univerzumban – derül ki ausztrál kutatók vizsgálataiból. A Csiro ausztrál állami ...