2014. március 7. 14:36.

Sajnos senki nem kerülheti el a gyógyszereket és a gyógyhatású készítményeket, főként az idősebb generáció vagyonokat költ az egészségügyi cikkekre és pirulákra. Lássuk, hogyan lehet csökkenteni egy kicsit a költségeket!

Gyógyszertár és gyógyszertár közötti különbségek

Főként a recept nélkül kapható gyógyszerekre és készítményekre igazak a nagy különbségek, hogy gyógyszertára válogatja, hogy mennyiért adja a terméket. Jó, ha tudjuk, hogy akár több száz forintos különbségeket is tapasztalhatunk a gyógyszertárak árai között, ezért érdemes kipuhatolni, hogy hol mit kaphatunk meg olcsóbban.

Figyeljünk az akciókra!

Néhány gyógyszertárnak vannak akciós katalógusai, vagy a honlapjukon is elérhetőek ezek az árlisták. Érdemes nem elmenni mellettük, hiszen ezreket lehet megspórolni, ha a megfelelő időben vásárolunk. Mivel a gyógyszerek évekig jók, érdemes lehet például a különféle vitaminokból feltankolni. A készítményeket a különféle drogériákban is beszerezhetjük, ott is sokszor leértékelik a termékeket.

Ha odafigyelünk, sokat spórolhatunk a gyógyszereken

Ha odafigyelünk, sokat spórolhatunk a gyógyszereken

Egészségpénztár -20%

Gondolt már arra, hogy kiváltsa az egészségpénztári kártyát? Ha nem, akkor érdemes most utánanéznie ennek a lehetőségnek, ugyanis 20%-ot spórolhat vele. Szinte minden vényköteles gyógyszer és megszámlálhatatlan vény nélküli termék (OGYI) vehető meg az egészségpénztári számla terhére, amely után 20%-os adójóváírást lehet igényelni évi 150.000.- erejéig. Vannak, akiknek a munkáltatójuk fizeti az egészségpénztári havi díjat, azután nem lehet az adójóváírást igénybe venni, csak az egyéni befizetések után lehet érvényesíteni.

Az egészségpénztári kártyában az is nagyon jó, hogy a család bármely tagja lehet kedvezményezett, így az aktív dolgozó megveheti akár a nagyszülők piruláit is. Nem csupán gyógyszerekre használható, hanem nagyon sok másra is, szolgáltatásokra, például fogászati beavatkozásokra, bőrgyógyászati kivizsgálásokra, de akár vehető belőle szemüveg vagy kontaktlencse is.

A következő híreink is érdekelhetik:
Talán a lakásokban, házakban ilyen mértékű dugulásra nem kell számítani ; )

Hogyan vigyázzunk a lefolyóinkra?

2013. július 31. 14:20.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Gyorshír: Nem teljesítő banki hiteleket vásárol Sanghaj városa megjelenítve, a(z) Gazdaság témában, Violetta által. Olvasson tovább.. Városi tulajdonban lévő ...