2012. február 6. 9:30.
holabda

Hozzávalók:

Tésztához: Krémhez:
6 tojás 15 dkg margarin
25 dkg cukor 12 dkg porcukor
5 evőkanál forró víz 8 dkg liszt
2 kk. kakaó 1 tojás
18 dkg liszt 3 dkg kristálycukor
¾ sütőpor 1 cs. vaníliás cukor
4 dl tej
Kókuszreszelék

Elkészítés:

A tésztához habosra verjük a tojások fehérjét, majd a sárgákat is habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a forró vizet, majd a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Mindezt sütőpapírral kibélelt, közepes tepsibe öntjük, és 180°C-on megsütjük.
A krém elkészítéséhez a tej felét feltesszük forrni 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverjük, majd a tej többi részével összefőzzük. Sűrű masszát kapunk, amit kihűtünk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszához.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk és krémet kenünk közé, összeragasztjuk, és az oldalát is bekenjük krémmel, végül megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tetejét bevonhatjuk csokoládéval.

A következő híreink is érdekelhetik:
Az igazi császármorzsa

Az igazi császármorzsa

2012. január 7. 15:48.
Borkrémleves

Borkrémleves

2011. november 28. 12:37.
Tökfejsüti

Tökfejsüti

2011. október 31. 9:24.
Barackos – túrós lepény

Barackos – túrós lepény

2011. július 18. 8:54.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3185 w=320 h=140 float=left] Hozzávalók: 1,5 kg sertéslapocka 1 kiskanál apróra vágott kakukkfű napraforgóolaj 1 tojás 10 dkg aszalt ...