Hozzávalók:
Tésztához: | Krémhez: |
6 tojás | 15 dkg margarin |
25 dkg cukor | 12 dkg porcukor |
5 evőkanál forró víz | 8 dkg liszt |
2 kk. kakaó | 1 tojás |
18 dkg liszt | 3 dkg kristálycukor |
¾ sütőpor | 1 cs. vaníliás cukor |
4 dl tej | |
Kókuszreszelék |
Elkészítés:
A tésztához habosra verjük a tojások fehérjét, majd a sárgákat is habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a forró vizet, majd a kakaót és a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatjuk. A masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérjét. Mindezt sütőpapírral kibélelt, közepes tepsibe öntjük, és 180°C-on megsütjük.
A krém elkészítéséhez a tej felét feltesszük forrni 3 dkg cukorral, a másik felét a liszttel és a tojással simára keverjük, majd a tej többi részével összefőzzük. Sűrű masszát kapunk, amit kihűtünk. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejes masszához.
A kihűlt tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, kettévágjuk és krémet kenünk közé, összeragasztjuk, és az oldalát is bekenjük krémmel, végül megforgatjuk kókuszreszelékben.
A tetejét bevonhatjuk csokoládéval.