2013. február 27. 9:49.

Egy 34 éves veszprémi nő az egyiptomi hőlégballon-katasztrófa egyik áldozata, aki brit szerelmével zuhant a halálba – írja a Blikk.

A pár egy hetet töltött Luxorban és a hőlégballonos túrával akarta megkoronázni a nyaralását.

A 34 éves, veszprémi Gy. Zsuzsanna brit szerelmével, Joseph B.-vel február 26-án hajnalban egy romantikus programra: az ókori Théba romjai és a Királyok Völgye feletti hőlégballonozásra indult, ám az út tragédiával végződött – írja a Blikk.

Mint megírtuk, a 21 embert szállító hőlégballon kigyulladt, gáztartálya felrobbant, és a jármű lángolva zuhant 300 méter magasból egy cukornádültetvényre. A szörnyű katasztrófát csak a ballon vezetője és egy brit utas élte túl, a magyar nő és párja – 16 utastársával együtt – életét vesztette. Később az egyik túlélő is belehalt sérüléseibe.

Lángolva zuhant a mélybe a luxori hőlégballon – videó

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tsqjhse64Wo#!

Zsuzsanna és angol párja a tragédia másnapján indult volna haza. Egy ötcsillagos szállodában szálltak meg, a személyzet szerint rendkívül boldogok voltak együtt. A balesetben rajtuk kívül kínai, japán, francia, belga és egyiptomi kirándulók haltak meg – értesült a bulvárlap.

A tragédia idején összesen 8 hőlégballon volt a magasban, így rengeteg szemtanú látta a katasztrófát. A szemtanúk beszámolója szerint a ballonok már ereszkedtek, amikor a gondola rögzítéséhez használt kötél a gáztartály köré tekeredett, és lepattintotta az egyik szelepet. Lángcsóva szökött ki a tartályból, mire a vezető és az egyik utas 10-15 méter magasságból kiugrott a gondolából, csak ők élték túl a katasztrófát. Az ingatag jármű több 100 métert ugrott a levegőben, majd lángolva újra ereszkedni kezdett. A pánikba esett emberek 20-25 méter magasból ugráltak ki a lángoló gondolából, és halálra zúzták magukat a cukornádültetvényen.

ballon

Ez a kép 40 perccel azelőtt készült, hogy a hőlégballon lángba borult volna

A Külügyminisztérium megkapta az egyiptomi hatóságoktól a hivatalos megerősítést arról, hogy a balesetben egy magyar állampolgár is meghalt.

A hőlégballon-katasztrófa az egyik legsúlyosabb turistabaleset, amely Egyiptomban történt. Szaad kormányzó bejelentette, hogy a tragédia miatt ideiglenesen megtiltották a turisták hőlégballonos repültetését a kormányzóságban.

A következő híreink is érdekelhetik:

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
férfi

Egy pucér férfi kizárta magát a hotelszobájából. Pechére egészen a forgalmas recepcióig kellett elmennie, hogy segítsenek rajta. A szerencsétlenül járt ...