2012. április 5. 16:45.

A Hollókői Húsvéti Fesztiválon ismét megelevenednek a palóc népszokások és hagyományok. Április 8-án és 9-én folklórprogramok, kézműves kirakodóvásár, gasztronómiai finomságok és gyerekjátékok várják az érdeklődőket.

A hollókőiek életében a húsvét a legnagyobb vallási ünnep, és ekkor rendezik meg az egyik leglátványosabb fesztiváljukat is, a Hollókői Húsvéti Fesztivált. A kétnapos  rendezvény alkalmával a lakók díszes népviseletet öltenek és felelevenítik a régi népszokásaikat.

A látogatók kézműves foglalkozásokon elsajátíthatják a helybéliek tudományát, a népművészeti vásáron kedvükre válogathatnak a szebbnél szebb áruk közül, miközben gasztronómiai ínyencségeket kóstolgathatnak. Persze lehet piros tojást is festeni, valamint minden órában lesz kútvizes locsolkodás is.

A falu közepén felállított szabadtéri színpadon néptáncosok, népzenészek és hagyományőrző együttesek szórakoztatják a közönséget. A gyerekeket pedig népi játszótér és játszóház várja.

Hollókői Húsvéti Fesztivál – 2012.

Hollókői Húsvéti Fesztivál – 2012.

A következő híreink is érdekelhetik:
Tiszavirag Fesztival

7. Tiszavirág Fesztivál – 2012.

2012. június 12. 22:50.
Budavári Húsvéti Sokadalom

Budavári Húsvéti Sokadalom – 2012.

2012. április 5. 16:23.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Budavári Húsvéti Sokadalom

Az idei húsvét megünneplése a hagyomány, a művészet és a gasztronómia köré épül a fővárosban, melynek kereteit az első ízben ...