2011. november 4. 12:54.

vedero_esze-tamas Holtan találták Eszes Tamást, a Véderő parancsnokát Gyöngyöspatán. A helybéliek szerint öngyilkos lett, a rendőrség még vizsgálja az esetet. A helyszíni szemle csütörtök késő éjszakába nyúlóan tartott, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság egyelőre csak a halál tényét erősítette meg, az öngyilkosságot nem. A Véderő szervezet egykori vezetőjének neve a tavaszi, gyöngyöspatai események kapcsán vált széles körben ismertté

Állítólag Esze Tamás csütörtök délután karateedzést tartott volna, ám nem jelent meg, így a tanítványai keresésére indultak. Holttestére Gyöngyöspatán, egy Jókai utcai épületben találtak rá. Az MTI információi szerint az egykori parancsnok öngyilkos lett, a falubeliek szerint felakasztotta magát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa egyelőre csak annyit mondott, hogy a Véderő vezetőjét csütörtök délután a gyöngyöspatai lakásában holtan találták.

A Véderő parancsnoka a júliusban megrendezett gyöngyöspatai időközi polgármester-választáson a szavazatok 10,4%-val a negyedik helyen végzett.

A helyiek elmondása szerint Eszes nyugodt életet akart élni, munkát keresett és küzdősportot tanított gyerekeknek, ám mivel nem kapta meg a helyi tornatermet, egy garázsban oktatta a fiatalokat.

Gyöngyöspata tavasszal került a figyelem középpontjába, amikor a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a településen, állítólag a megszaporodott bűncselekmények miatt. Április 22. és 24. között a Véderő a település határában katonai és önvédelmi alapismereteket oktató tábort hirdetett, de annak megkezdését a rendőrség megakadályozta. A tábornyitás napján 267 roma nő és gyermek távozott a településről.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2617 w=320 h=80 float=left]A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Tarlós István, főpolgármester péntek reggel Budapesten, ugyanis november 2-án és ...