2010. július 16. 20:39.

tanulas A rákosmenti, illetve az oda kívánkozó felnőttek most már tanulhatnak a Vigyázó Sándor Művelődési Házban, abban az esetben, ha nem elégszenek meg a jelenlegi képesítésükkel. A több mint 28 millió forint vissza nem térítendő támogatás egy negyedéves működésre lesz elég.

A program a napokban kezdődik, habár ki kell alakítani a megfelelő környezetet is. Jó hír azoknak, akik még nem tudják, hogy szeretnének-e menni: egészen 2012     márciusáig tartanak képzéseket. A probléma központjában a megoldatlan munkanélküliség, illetve munkaerőhiány áll. Habár látszólag ellentétes a két lehetőség, a hiány és munkanélküliség, valójában jól megférnek egymás mellett akkor, ha szakképzés hiányában nem lehet kiosztani bizonyos feladatokat. Ez azért is veszélyes, mert egy egész állam működését megingatja, ha fontos munkákat nem végeznek el. A piac ilyen téri lelassítása pedig rontja az ország versenyképességét, ezzel még több munkanélkülit generál. Az Európai Unió ezért nagy hangsúlyt fordít a versenyképesség megtartására, a szakképzések támogatására.

A Társadalmi Megújulás Operatív Program ennek jegyében született, s most az országban 15 helyszínen indít felnőttképzést, ebből 4 Budapesten található. A részvétel ráadásul ingyenes, valamint térítésmentes szolgáltatások – mint gyermekmegőrzés – állnak a résztvevők rendelkezésére.
Fontos lenne, hogy a társadalmilag passzív rétegek olyan szakképesítést szerezzenek, mely segít nekik kedvükre való munkát találni.

/Forrás: www.rakosmente.info/

A következő híreink is érdekelhetik:
COSAC – találkozó Budapesten

COSAC – találkozó Budapesten

2011. február 10. 12:00.
Büszke és elismert

Büszke és elismert

2010. július 8. 5:37.
Itt a május, itt a majális

Itt a május, itt a majális

2010. május 1. 17:03.

Hozzászólás írása:

Comments are closed.

Ezt olvasta már?

[singlepic id=229 w=100 h=240 float=left]Az új kormány azt állítja, hogy a Malév mélyrepülésének okai az előző kormány elhibázott intézkedéseinek köszönhetők, ...