2012. március 1. 18:26.

hunvald-gyorgy Hunvald Györgyöt az erzsébetvárosi ingatlanpanama miatt első fokon másfél év börtönbüntetésre ítélte a bíróság. Az egykori 7. kerületi polgármester abban bízik, hogy másodfokon minden vád alól felmentik, ám addig is jogai megsértése miatt a strasbourgi bírósághoz fordult. Hunvald csütörtöki Népszabadságban adott interjújában azt mondta, ha ejtik ellene az összes vádat, akkor sem folytatja politikai karrierjét.

Az első fokú ítélet felmentette a legsúlyosabb vád – bűnszervezet tagjaként elkövetett ingatlanpanamázás –  alól Hunvald Györgyöt, ám a volt erzsébetvárosi polgármester nem elégedett az ítélettel és másodfokon a teljes felmentésben bízik, ugyanis semmilyen bűncselekményt nem követett el – nyilatkozta csütörtökön a Népszabadságnak.

Február 24-én a Fővárosi Törvényszék első fokon 1 év 6 hónap börtönre ítélte Hunvaldot, ám a politikus ennél jóval többet, összesen 2 év 6 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, így a bíróság kártérítést ítélhet neki.

Hunvald Görgy jövőbeni tervei között nem szerepel a politikai pálya, még akkor sem, ha másodfokon felmentik – nyilatkozta a Népszabadságnak. A politikus jogainak megsértése miatt – melybe beletartozik a jogtalan fogva tartás, a védekezéshez, a családi élethez, a tisztességes eljáráshoz és a hatékony jogorvoslathoz való jog megsértése – az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.

A következő híreink is érdekelhetik:
Vádat emeltek Hunvald György ellen

Vádat emeltek Hunvald György ellen

2010. november 10. 7:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=3306 w=320 h=80 float=left]A Tesco virtuális mobilszolgáltató készülékeit március 1-jétől lehet megvásárolni. A Tesco Mobile az áruházlánc és a ...