2011. május 13. 16:49.

hunvald-gyorgy_0 A Fővárosi Bíróság megszüntette Hunvald György volt MSZP-s polgármester és Gál György volt SZDSZ-es gazdasági bizottsági elnök előzetes letartóztatását, akiket az erzsébetvárosi ingatlanüggyel kapcsolatban helyeztek őrizetbe. A határozat még nem jogerős, így az ügyész fellebbezést nyújthat be a döntés ellen. A két vádlott több, mint két év után hagyhatta el a büntetés-végrehajtási intézetet.

Hunvald Györgynek lakhelyelhagyási tilalmat, Gál Györgynek pedig házi őrizetet rendelt el a bíró. Az egykori polgármester két év három hónapot, a volt bizottsági elnök két és fél évet töltött előzetes letartóztatásban. Várhatóan júniusban folytatódik a büntetőper.

Hunvald György, Gál György és további 23 társuk ellen különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség tavaly novemberben. A vádirat szerint az első rendű vádlott, Gál György a 7. kerületi önkormányzatnak összesen 603 millió forint kárt okozott. 2003-ban és 2004-ben 16 ingatlan után mintegy 366 millió forint vesztegetési pénz kért és kapott.

A másodrendű vádlottat, a volt szocialista polgármestert, Hunvald Györgyöt több százmilliós kár okozása és fiktív szerződések kiállítása miatt csalással, hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel vádolja az ügyészség.

A következő híreink is érdekelhetik:
börtön

Kiengedték a maffiafőnököt

2012. július 24. 16:08.
Geréb Ágnest kiengedték

Geréb Ágnest kiengedték

2010. december 21. 13:30.
Vádat emeltek Hunvald György ellen

Vádat emeltek Hunvald György ellen

2010. november 10. 7:13.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=1436 w=320 h=80 float=left]A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. úgy döntött, hogy a budapesti aluljárók kitakarítására hajléktalanokat alkalmaz. Összesen 50 ...