2011. október 5. 15:16.

hazassag Feltalálták az ideiglenes házasságot, így a kapcsolat megromlásakor, ellaposodásakor vagy a szerelem elmúlásakor nem kell végigcsinálni a válási procedúrát, ugyanis ez a házasság nem örökre, csupán 2 évre szól. Na persze 2 év elteltével, ha még mindig lángol a felek között a szerelem, meghosszabbíthatják házasságukat. A törvény elfogadásáról hamarosan döntenek Mexikóban.

A házasulandó párok a jövőben a hagyományos házasság mellett az ideiglenes házasságot is választhatják. Az ideiglenes házasságot minimum két évre kell kötni, és miután lejár a házasság ideje, automatikusan érvényét veszti az egymásnak tett fogadalom, így a párok eldönthetik, hogy egyszerűen elválnak útjaik, vagy meghosszabbítják házasságukat, és ha szerelmük a hosszú évek alatt sem kopott meg, akár az élethosszig tartó verzió mellett is dönthetnek.

Mexikóban év végén döntenek a törvény elfogadásáról, aminek bevezetésével a válások számát akarják csökkenteni.

Az egyház minden erejével tiltakozik az új ötlet ellen, mivel szerinte épp a házasság lényege veszne el az ideiglenes házassággal, emellett pedig erkölcstelennek és felelőtlennek tartja azt.

Lehet, hogy itthon sem ártana bevezetni az ideiglenes házasságot, mivel most Magyarországon a házasságok 56%-a végződik válással.

A következő híreink is érdekelhetik:
Még 3 évig tart az adósságválság

Még 3 évig tart az adósságválság

2011. szeptember 2. 11:04.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2426 w=320 h=80 float=left]Vége a kellemetlen szurkálásnak, nem kell félnünk a jövőben az injekciótól, ha elkészül az új találmány. ...