2014. november 7. 11:34.

Akár újonnan vásárolt, akár már meglévő ingatlan felújításáról legyen szó, a renoválás mindig sok macerával jár, amelyet jó esetben több előzetes kalkuláció és hosszas átgondolás előz meg. Természetesen nem mindegy, hogy a tatarozás milyen mértékű.

Ha csak festésről-mázolásról van szó, akkor viszonylag könnyű dolgunk van, de ha már komplett gépészeti felújításról – csövek, vezetékek cseréje – is, akkor bizony hosszadalmasabb munkára kell számolnunk.

Egyedül vagy szakemberrel dolgozzunk?

Legelőször is fel kell mérni, a feladat nagyságát. Mindenképp előnyös helyzetben vagyunk, ha az ismerősi körből össze tudunk néhány olyan szakembert verbuválni, akik a nehezebben megoldható munkálatokban is ki tudnak minket segíteni. De ha például elektromos, vizes, gázos témában is szükséges a felújítás, akkor igyekezzünk inkább hozzáértő szakembert hívni.

Abban az esetben, ha inkább esztétikai jellegű tatarozásról van szó, akkor nyugodt szívvel, ám annál nagyobb türelemmel álljunk neki a munkálatoknak. Ha nincs túl sok tapasztalatunk például a festés, mázolás, parkettázás területén, akkor érdemes szakértő tanácsot kérni, utánaolvasni az interneten – készüljünk fel alaposan, mert érhetnek meglepetések, amely sok bosszúságot, többletköltséget és időveszteséget okozhatnak.

Ingatlan-felújítás saját kezűleg vagy szakemberrel?

Ingatlan-felújítás saját kezűleg vagy szakemberrel?

Eladó vagy kiadó budapesti ingatlanokat keres? – kattintson ide és böngésszen a rengeteg hirdetés között.

Honnan informálódjunk?

Ma már szerencsére az interneten is számos videót, leírást és tanácsot kaphatunk, arra vonatkozóan, hogy egy fal festéséhez milyen alapanyagokat szerezzünk be, hogyan javítsuk az esetleges hibákat, vagy éppen hogyan vigyük fel a falra a festéket.
Legalább ennyi ismeretet szerezhetünk be a laminált parketta felrakásával kapcsolatban is, de ha kitartóan keresgélünk, akkor hidegburkolással kapcsolatban is bőséggel találhatunk hasznos információkat.

Olcsóbb és mi csináltuk

A saját kezűleg történő felújítás amellett, hogy jóval olcsóbbra jön ki, hiszen megspóroltuk a munkadíjat, még igazi büszkeséggel is eltölthet minket. Ugyan van, aki számára egy fal festése óriási tortúra, de ha szeretjük a dolgainkat magunk intézni, akkor minden bizonnyal jó érzés lesz azzal a gondolattal leülni a nappalinkban tévét nézni, hogy a körülöttünk lévő falakat mi varázsoltuk széppé.

A következő híreink is érdekelhetik:
Nos, ha az óceán partján szeretnénk medencét, akkor aligha fogunk hazánkban keresgélni : )

Strand vagy saját medence?

2018. január 8. 16:26.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

Ezoterikus, spirituális: Eladó kísértetjárta házak – Melyiket vennéd meg? megjelenítve, a(z) Ezotéria témában, Annamária által. Olvasson tovább.. Érdemes beleírni ...