2011. december 19. 21:40.

tek A Terrorelhárítási Központ (TEK) túszmentési gyakorlatot tartott a főváros 10. kerületében, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának oktatási központjában, december 19-én. A szimuláció nagyon jól sikerült, aminek célja az volt, hogy egy éles helyzethez hasonló szituációban teszteljék magukat a TEK emberei. A gyakorlatot az FBI budapesti képviselője is végignézte.

A szimulációval kapcsolatban a TEK egyik kiképzője elmondta: egy testvérpár lövöldözni kezdett az iskolában, hogy osztályfőnökük, igazgatójuk és diáktársaik lelövésével bosszút álljanak kirúgásukért. A testvérpár egyik tagját még a földszinten meglőtték, a másik azonban felmenekült a második emeletre, ahol a túszokkal együtt bezárkózott.

A Terrorelhárítási Központ tájékoztatása szerint a gyakorlat célja az volt, hogy az egységek valós környezetben, az éles szituációhoz hasonló helyzetben teszteljék tudásukat, lemérjék taktikai felkészültségüket egy esetleges iskolai lövöldözés felszámolása kapcsán. A gyakorlat helyszínét a rendőrség lezárta, valamint több mentő- és tűzoltóautó is jelen volt. A mentősök ellátták a „sérülteket”, mialatt a kommandósok biztosították a helyszínt. A szimulációban több százan vettek részt.

A gyakorlaton több ország megfigyelője is részt vett, hogy segítsen annak kiértékelésében. A francia követség attaséja, Grégoire Monroche szerint a résztvevők nagyszerűen oldották meg a feladatot, majd hozzáfűzte, hogy a TEK jövőre a francia speciális egységekkel közös gyakorlatot hajt végre.

A következő híreink is érdekelhetik:
Terrorelhárítási Központ alakult

Terrorelhárítási Központ alakult

2010. szeptember 2. 6:17.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?

[singlepic id=2942 w=320 h=80 float=left]A nemzetközi csillagászcsoport nem mindennapi karácsonyfára figyelt fel az ünnepek táján, ugyanis egy 1.800 fényévnyi távolságra ...