2012. június 26. 17:36.

Június 26-án délután ismét felrobbant egy tartály a Mol zalaegerszegi finomítójában. A tüzet sikerült gyorsan eloltani, senki nem sérült meg. A szakemberek már vizsgálják a baleset okát.

A zalaegerszegi olajfinomító környékén élők először egy hatalmas robbanásra lettek figyelmesek, majd füstoszlopot láttak az üzem fölött.

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai a legmagasabb fokozatú riasztás alapján vonultak ki a helyszínre. A robbanás kedden délután 1 órakor történt, a tüzet háromnegyed 3 előtt sikerült eloltani a tűzoltóknak.

Az olajfinomítóban egy 500 köbméteres tartály robbant fel és gyulladt ki. A balesetben senki nem sérült meg, a lakosság nincs veszélyben, nem került veszélyes anyag a környezetbe – mondta Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Baleset: Robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

Baleset: Felrobbant egy tartály a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában

A robbanás okának és körülményeinek tisztázására az OKF teljes körű vizsgálatot, illetve tűzvizsgálatot rendelt el.

Bő egy hónapja, május 18-án is volt egy robbanás a Mol zalaegerszegi olajfinomítójában, amikor bitumennel töltöttek fel egy 1.000 köbméteres tartályt, és a teteje megrepedt.

A következő híreink is érdekelhetik:
Bajor Imre

Bajor Imre ismét hajbeültetésen volt

2013. március 5. 13:58.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Budaházy György

A Kúria kedden megváltoztatta a korábbi jogerős ítéletét és felmentette Budaházy Györgyöt az állam elleni bűncselekmény vádja alól. Budaházy Györgyöt ...