2013. március 13. 11:37.

Douchev-Janics Natasa Győrben folytatja pályafutását. A kajakos szerződést még nem írt alá, de szóban megállapodott a klub szakosztályvezetőjével, Kadler Gusztávval.

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos március 11-én azzal borzolta a kedélyeket, hogy közölte: eredeti elképzelésével ellentétben mégsem Szerbiában szeretné folytatni pályafutását, hanem továbbra is magyar színekben akar rajthoz állni.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elmondta, Natasa akkor tudja ismét hazáját képviselni, ha talál magának egy klubot. Nos, Janics nem tétlenkedett, máris talált magának helyet: a győrieknél folytatja pályafutását.

A kajakos megkereste Kadler Gusztávot, a Graboplast VSE szakosztályvezetőjét, egyben a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnökét, aki rábólintott az óhajára. Úgy tudni, a klub olyan feltételekkel tudja szerződtetni a hazatérőt, mint amilyenekkel a két olimpiai bajnokuk, Kammerer Zoltán és Fazekas-Zur Krisztina versenyez náluk. Natasa ezt elfogadta, s bár az egyezséget írásban még nem rögzítették, szóban megállapodtak a közös jövőről.

Janics Natasa

Janics Natasa Szerbia helyett Győrben folytatja pályafutását

„Nagyon boldog vagyok, hogy győri lehetek. Kiskorom óta sokszor jártam a városban, több barátom is él ott. Amikor még jugoszláv színekben versenyeztem, volt egy időszak, amikor Győrben készültem és edzettem. Tulajdonképpen ez döntött a város mellett. Elfogadom, hogy jelenleg nem vagyok tagja a magyar válogatott keretnek, majd úgyis a válogatóversenyek döntik el, ki mire képes” – lelkesedett Janics, aki családjával együtt költözik Győrbe.

„Azért vállaltuk Janics Natasa szerződtetését, mert a munkája és a sporthoz való hozzáállása alapján példakép lehet a fiatalok előtt, és bízunk benne, hogy még sok szép eredményt fog szállítani Magyarországnak és egyben a klubunknak” – mondta Kadler.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Janics Natasa

A sok hercehurca után mégsem külföldön, hanem Magyarországon folytatná pályafutását Douchev-Janics Natasa háromszoros olimpiai bajnok kajakos - közölte a Magyar ...