2012. november 12. 15:51.

A kormány szerint a kajászói gazdák földfoglalási akciója jogellenes, ezért rendet kell tenni a Fejér megyei településen.

A kajászói gazdák egy része szabálytalannak érzi, hogy egy pályázó a megengedettnél több földet nyert, ezért kezükbe vették a dolgok irányítását: a föld egy részét lefoglalták és beszántották.

A kormány szerint a kajászói gazdák akciója a jogállamiság normáival ellentétes, politikai indítékú, megtévesztő szándékú, ezért felkérte az illetékes minisztériumokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a rend visszaállításához – áll a Kormányszóvivői Iroda november 12-ei közleményében.

szántás

A kormány rendet tesz Kajászón

A Fejér Megyei Hírlap november 11-ei száma beszámol arról, hogy a földhöz nem jutott gazdák szerint egy nyertes pályázó a 284 hektárt úgy kapta meg, hogy a területnagyság 8.194 aranykorona értékű, holott a Nemzeti Földalap (NFA) pályázati kiírás szerint egy gazda nem nyerhet többet 6.000 aranykoronánál. Miután Magyaralmáson nemrég egy pályázatot épp emiatt a szabály miatt vont vissza a földalap, a helyi gazdák úgy gondolják, Kajászón is vissza kell állítani a törvényes állapotot. Elmondásuk szerint többször megkeresték az ügyben az illetékes intézményeket, de senki nem állt velük szóba.

Az Őszi szántás elnevezésű akciót az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület és a Fejér Szövetség szervezte a kajászói gazdákkal együttműködésben. A földfoglaló akcióban részt vett Boór Ferenc, a Fejér Szövetség szóvivője és Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, a Parlament mezőgazdasági bizottságának a tagja is.

A következő híreink is érdekelhetik:
Janics Natasa

Janics Natasa senkinek sem kell?

2012. október 19. 13:54.
nyerőgép

A kormány betiltja a nyerőgépeket

2012. október 1. 11:28.
Orbán Viktor

Orbán Viktor vakáción

2012. július 30. 11:30.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
Szita Bence

Még élt Szita Bence, mikor a gyilkosai eltemették - erősítette meg a család egyik tagja az orvosi körökből származó információt. ...