2014. február 25. 13:51.

Milyen műanyag ablakot vásároljak, amikor a régi ablakaimat ki szeretném cserélni? Fontos-e a márka vagy megvegyem az árban legjobbat? Milyen üveggel vásároljam a nyílászárót és fontos-e a légkamrák száma?

Csupán néhány kérdés, ami szinte minden vásárló eszébe jut, ha elkezd az ablakcserével konkrétan foglalkozni!

Általánosságban elmondható, hogy a legnagyobb energiaveszteséget a háztartásoknak a régi ablakok okozzák – körülbelül négy-tízszer nagyobb az energiaveszteség egy régi típusú ablak esetében, mint egy új műanyag nyílászárónál. Még akár az is megkockáztatható, hogy akár az összes hőveszteség 40%-a a nyílászárókon keresztül távozik el a lakásból!
A falon keresztül a hő veszteség átlagosan 22 %. Pince esetében 16%-ot számolhatunk és a tetőn át, mintegy 7%-a távozik el a hőnek. A fennmaradó mennyiség különböző okok miatt távozik el a lakásból.

Műanyag ablak akció

Az ablak és a modern szigetelés és a hőszigetelés

Elterjedt feltételezés, hogy műanyag ablak vásárlás esetében a háromrétegű üveg a legfontosabb, mert az Ug (üveg hőátbocsátási tényező) itt a legalacsonyabb. Ez igaz, hogy egy háromrétegű üveggel épített ablak (Kömmerling MD88 Plusz) hőtechnikailag nagyon jó, de érdemes azon is elgondolkodni, hogy a nyílászárók szigetelésén túl a ház minden pontja bele esik-e egy alapos szigetelési felújításba.
A nyílászáró és a homlokzati hőszigetelés együttesen adja azt az energia megtakarítást, amire mindenki vágyik! Röviden külön-külön is tudunk energiacsökkentő hatást elérni, de az együttes hőszigetelés az igazi megtakarítás alapja.

Műanyag ablak profil

A legfontosabb, hogy minőségi ablakprofilt vásároljunk meg! Ez adja ugyanis az ablakunk stabilitását és a falazattal is ezen keresztül kapcsolódik a szerkezet. Csak első osztályú terméket vásároljunk, mert a gyenge profil hamar fog vetemedni és csavarodni, amit senki nem szeretne.

Tradicionális márkákban érdemes bízni, mint pl.: Kömmerling. Stabil gyártói háttér, magas minőség, stabil garanciális háttér és az ár is család barát!

A piacon általános az 5 légkamrás műanyag ablak. Viszont a hat légkamrás profilok területén komoly minőségi eltérés mutatkozik. Valódi hat légkamráról a stabilitás miatt nem beszélhetünk 80 mm alatt! Pontosan kiszámított, megfelelő szélességű kamarák és tömítések biztosítják a kiváló hőszigetelést és a statikus stabilitás. A Kömmerling ablakcsaládban az MD 88 Plusz hat légkamrás műanyag ablak 88 mm beépítési mélységgel rendelkezik!
Ne menjünk bele olcsó, előre nem látható problémákat hordozó műanyag ablak megvásárlásába.

Kömmerling

Hőszigetelő ablaküveg

Alap esetben az ablak kétrétegű üveggel van szerelve, ami egy fokozott hőszigetelési értéket biztosít! Az Ug érték 1.0W/m2K, mint a Kömmerling Futur ablakoknál.
Háromrétegű üvegeknél más történik némi “vetítés” a kereskedelem részéről! Van aki azt hirdeti, hogy alap árban háromrétegű üveggel biztosítja az ablakot. Ami igaz is, viszont csupán halkan vagy egyáltalán nem említi, hogy az üveg Ug értéke köszönő viszonyban sincs az igazi háromrétegű üveg hőátbocsátási értékével, ami legalább 0.6 W/m2K értékkel kell, hogy rendelkezzen! A Kömmerling MD 88 Plusz műanyag ablak melegperemes háromrétegű üvegének 0,5 W/m2K az értéke! A valódi hat légkamrás profiljának 1,0W/m2K, így az ablak a passzív ház értékeivel rendelkezik!

Biztosítani kell a megfelelő beépítést

A legjobb műanyag ablaknak sincs sok haszna, ha nincs megfelelően telepítve. A veszély az, hogy nem szakszerűen beépített ablaknál hamar jelentkeznek a problémák. Minden beépítésből eredő kárt a gyártók elutasítanak, ami helyénvaló! A beépítésért minden esetben a beépítést végző szakcég felel!

Sipos Tamás
H.O.Trade Kft.
http://muanyag-ablak-akcio.hu

A következő híreink is érdekelhetik:
Használt ablakokból is jó darabokat lehet kifogni

Használt ablak kontra új ablak

2014. március 19. 19:21.
Műanyag nyílászáró beépítése

Lehet ablakot beépíteni télen?

2013. december 2. 14:00.

Hozzászólás írása:

Ezt olvasta már?
krono

Lakásfelújítás során több esetben a régi padlótól szeretnének megszabadulni, mert már unalmas vagy esetleg elhasználódott a hosszú évek során! Egy ...